Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Hátszín egy különleges elgondolásban

2018. augusztus 21. - Heni süt neked

Most képzeld el és aztán kívánd meg ezt az étel. Könnyedén megy majd.

Képzeld el azt, amikor egy csodás hátszín elősütve megpihen egy kávés zamatú sörfürdőben, mennyei fűszerekkel, valamint édesburgonya, lilahagyma, gomba és zöldborsó kíséretében egy otthonos öntöttvas edényben. Mindez a sütőben sül össze. Elképzelted? Akkor képzeld hozzá a csillagánizst, egy kevés mézet, rengeteg frissen őrölt színes borsot, amint megfűszerezik a húst és annak szaftját, ami egy coffee milk stout sörből készül (a Reczer Ser állandó söre). Ez a sör teszi különlegessé, hiszen ha azt mondom, hogy ötféle malátával, árpapehellyel, kávészemekkel főzött fekete sörről van szó, akkor szerintem mindent elmondtam. Érzed már az ízét? :)

Pompásan harmonizálnak ők így együtt. Selymes, mégis a kávés zamattól kissé karcos ízvilág. Az enyhén kesernyés zamatot ellensúlyozza a méz és az édesburgonya édessége, megbolondítja a csillagánizs, és ízletessé teszi a gomba és a borsó duettje is. 

Összességében egy csodásan omlósra sült hátszínt kapunk egy olyan mártásban, amit csak a felszabadított fantáziánk tud elképzelni, és amit ezzel a recepttel könnyedén el tudsz készíteni otthon.

Ha elkészült, majd úgy érzed, mintha egy Michelin csillagos étteremben fogyasztanád el ezt a pazar ételt.
img_5775.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 ujjnyi vastag hátszín
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 közepes édesburgonya
  • 2 maroknyi zöldborsó
  • 15 dkg csiperke gomba
  • olaj
  • só, színesbors frissen őrölve
  • 2 üveg Reczer sör (T30 coffee milk stout) 
  • 2 db csillagánizs
  • 2 ek méz

fotojet1.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Az edényben pirítsuk le a sóval erősen bedörzsölt hússzeleteket kevés olajon. Oldalanként 2-2 percig. Majd vegyük ki a húst, tegyük bele a negyedekre vágott hagymát, a szintén negyedelt csiperkét, valamint a hüvelykujjnyi nagyságúra vágott édesbugonyát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a 2 üveg sörrel, majd beletesszük a csillagánizst, és a mézet. Helyezzük az egész tetejére az elősütött hátszínt ( ne feledjük visszaönteni az edénybe a pihenés közben kiengedett csodás levet), majd fedjük le és toljuk be a sütőbe. 

Fedő alatt főzzük 30 percig (légkeveréssel), majd fedő nélkül pirítsuk le a szaft egy részét, és hagyjuk, hogy egyrészről a szósz besűrűsödjön, másrészt, hogy a hús finom ropogósra süljön. Ez további 20 perc (grill fokozaton). 

Elkészültünk. Az eredmény szemnek, szájnak igen tetsző lett. Lehet puha kenyérrel tunkolni a mennyei szaftot, vagy épp pitával kínálni ezt az egytálételt.

Kívánok hozzá jó étvágyat! Higgyétek el, meglesz :)

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_5769.jpg

t30-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8314190825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása