Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Kalács puding bogyós gyümölcsökkel

2018. augusztus 29. - Heni süt neked

Miután már nincs olyan forróság, be merem kapcsolni a sütőt. És ha már bekapcsolom, akkor elengedhetetlen, hogy valami finomságot készítsek benne. Valami olyat, ami mindenki kedvence lehet, amit minden felnőtt és gyerek imádni fog, ami egy kiadós leves után tökéletes vagy akár csak úgy, majszolgatni is csodás. Épp annyira édes, amennyire csak kell, pont olyan krémes belül, amilyennek megálmodjuk, és épp annyira ropogós a külseje, amennyire csak a sütőben ropogósra sülhet. A  bogyós gyümölcsök pikáns savanysága gyönyörően ellenpontozza a kalács édességét. Az eredmény egy kívül-belül mennyei édesség.

kala_cs_puding2.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg kalács - gm diétában gm kalács/kenyér
  • 4 db tojás
  • 4-5 ek cukor - vagy ennek megfelelő édesítőszer
  • 1 mk vanília kivonat
  • 1 mk fahéj
  • csipet szerecsendió
  • csipet só
  • 7 dl zsíros tej - lm diétában magtej vagy lm tej
  • 1 marék áfonya
  • 1 marék málna vagy szeder
  • 1 marék tejkaramella 
  • 1 ek vaj vagy margarin
  • 1 ek porcukor - vagy por eritrit
  • vanília fagylalt - opcionális

kala_cs_puding1.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, majd szórjuk bele a kb. 1x1 cm nagyságúra felvágott kalácsot. A legjobb a szikkadt kalács, mert az jobban beszívja majd a zamatokat. 

Verjük fel a tojásokat és adjuk hozzá a cukrot, a vanília kivonatot, a fahéjat, szerecsendiót, és a sót. Keverjük újból jól össze. Végül keverjük habosra a tojásos-tejes keveréket. Öntsük az egészet a kalácsdarabok tetejére. Hagyjuk pihenni minimum 20 percet, hogy mindent beszívjon a kalács.

Mielőtt betoljuk az előmelegített sütőbe, morzsoljuk rá a tejkaramella darabokat (reszeljük le vagy egy késes aprítóban daráljuk durvára). Fedjük le alufóliával és süssük 45 percig, Majd vegyük le a fóliát, szórjuk meg a gyümölcsökkel és további 15 percig süssük ropogósra a tetejét. 

Ha megsült, hagyjuk hűlni legalább 10 percig. Tálaláskor szórjuk meg a porcukorral, és ha igazi ínyencek vagyunk, akkor egy gombóc vanília fagylatot is tegyünk a tetejére.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

kala_cs_puding.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1314208651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása