Amikor bejelentik, hogy szeptember elejétől teljes gázcsőcsere lesz a házban, ezáltal nem lesz melegvíz és főzési lehetőség (ugyanis a házban lakók legnagyobb részénél gáztűzhely, és cirkó fűtés van), na akkor elfog a feltétel nélküli szeretet kétségbeesés. Hideg vízben zuhanyozni,hajat mosni? Brrr... Ja, és ez cca. 3-4 hétig! Szerinted? Tudom, tudom, nekem lesz jó, meg a háznak... Én mindent bevállalok, de azért van egy határ :)
Amikor ma reggelire szerettem volna egy rántottát készíteni, akkor szembesültem a gaz valóval, miszerint elzárták a gázt. Tudni lehetett, hogy mostanság, de ez a szörnyű tény hirtelen lebénított. Most képzeljétek el, ahogy a gasztroblogger, főzési lehetőségétől megfosztottan áll a tűzhely előtt és csak bámul maga elé, nagyjából kétségbeesve.
Aztán, mint egy igazi gasztro Rambo, beindult a túlélési ösztönöm. Bevillant, hogy bár alig használom, de azért van nekem mikróm, így egy tálba összeöntöttem mindent, amit a rántottába szántam és nyomás a mikrohullámú sütőbe! Ez a megoldás amúgy alkalmazható egy-, max. kétszemélyes levesek, főzelékek készítésére, valamint tojásos ételek garmadára. A titok, hogy nagyjából percenként vegyük ki, keverjük át, így tud majd egységesen átfőni az egész.
Folytatás következik: a felismerés boldogsága, amikor a spájz rejtett kincsei közt rálelünk egy árammal működő főző/pároló/sütő csodára (amit nagyjából egyszer használtam, na de most!) témakörben...
De addig is:
Hozzávalók:
-
1 db MIKRÓHULLÁMÚ SÜTŐ
- 2 tojás
- 1 tk vaj/margarin
- só, bors, pirospaprika
- pár szelet kolbász
- pár karika uborka
- néhány szelet sajt
Elkészítése:
Tegyünk minden alapanyagot (ízlés szerinti méretűre vágva, de szerencsés apróbbakra, így jobban átfő/sül) egy tálba, a tojást verjük fel és öntsük rá, majd tegyük a mikróba úgy 3-4 perce. Többször vegyük ki, keverjük át, mert különben csak a széle ég meg, a közepe nyers marad.
Köszönöm a figyelmet!