És tényleg egytálételnek is beillő ez a sali. Laktató, ízvilágában kiteljesedett, minden finomsággal ellátott saláta ez. Van itt kérem szépen minden: shiitake gomba, lilahagyma, uborka, paradicsom, sült csirkecomb filé, jégsaláta, chiliszósz, és enyhet adó joghurt. Ha belegondolsz, ez így több mint lenyűgöző, ez egy korrekt ebéd vagy vacsora.
Könnyen és gyorsan elkészíthető, mennyei manna.
Hozzávalók 2 főre:
- fél jégsaláta
- 2 paradicsom
- fél kígyó uborka
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 20 dkg shiitake gomba (#chefgomba)
- 2 db sült felsőcomb filé - vagy bármilyen sült hús, megmaradt finomság
- 2 dl joghurt - lm diétában lm joghurt
- só, bors
- 1 mk chiliszósz (esküszöm a Chili Hungária Manufaktúra termékeire)
- olívaolaj
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
Vágjuk fel a zöldségeket kedvünk szerinti formára. Én a hagymát laskára, a jégsalit és a gombát csíkokra, a paradicsomot és a húst kockára vágtam.
Kevés olívaolajon pirítsuk le a shiitake gombát, amik kisebbek, azt meghagytam egyben, sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük a helyébe az alaposan besózott, bőrös csirkecomb filéket, a bőrös oldalukkal lefele. Süssük 3-3 percig mindkét oldalát, majd tegyük a sütőbe, és ott 15-20 percig süssük ropogósra.
Miközben sül, keverjük össze a zöldségeket, enyhén sózzuk le, majd hagyjuk kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek. Ha megsült a comb, vágjuk fel nagyobb kockákra, és adjuk a bekevert salátához, ugyanúgy, mint a gombát.
Tálaláskor öntözzük meg pár csepp chiliszósszal, és néhány kanál joghurttal. Ezzel el is készült a mennyei salátánk.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!