Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy igazi villásreggeli

2018. szeptember 16. - Heni süt neked

Nincs annál jobb, mint hétvégén sokáig az ágyban maradni, átaludni a reggeli idejét, majd még a nagy ebéd előtt egy igazi villásreggelit elfogyasztani lustán, ráérősen, kényelmesen.

Nagy előnye, hogy pikk-pakk elkészül, és szinte bármit felhasználhatunk, amit a hűtőben találunk. Jelen esetben padlizsán, lecsó paprika került bele, de ez lehet sajt, sonka, paradicsom, cukkini, BÁRMI, ami csak fellelhető.

Az alap azonban mindig azonos egy ilyen típusú ételnél: hagyma és tojás.

Kezdjük úgy a hétvégét, mintha minden csak rólunk szóljon. Akár egy késői reggelivel.

img_3841.JPG

Hozzávalók 2 főre:

  • 5 tojás
  • kevés libazsír
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál grill kolbász 
  • 2 db lecsó paprika
  • 1/2 db padlizsán
  • só, bors, fűszerpaprika

img_4456.JPG

Elkészítése:

A libazsíron megfuttatom a laskára vágott hagymát, sózom, majd hozzáadom a felszeletelt grill kolbászt is. Ha kellően megpirult a a hagyma és a kolbász is, jöhet a szintén felkarikázott paprika és padlizsán is, valamint  a szétnyomott fokhagyma. Borsozzuk, és süssük össze az egészet, hogy a megfelelő pörkanyagot megkapja minden összetevő. legvégül adjuk hozzá a felvert tojásokat és süssük ízlés szerinti állagúra. Végezetül szórjuk meg egy csipet fűszerpaprikával. Ennyi és nem több, egy ízes, finom villásreggeli, ami kényeztető hétvégénket elkezdheti. 

Tálaláskor a legfinomabb hozzá a friss pékáru, bagett vagy ropogós héjú, tunkolni való fehérkenyér bármelyike. A kovászos uborka kimondottan passzol hozzá, kísérőként.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_1913.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7214234297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása