Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült laska mézes-mustáros saláta ágyon

2018. szeptember 28. - Heni süt neked

Csodásan aromás, gombában és salátában bővelkedő étel ez, ami beillik önálló fogásnak is, de egy szelet hússal is fel lehet turbózni, ha valaki azt kívánja.

Nem is hittem, hogy laskából ennyi féle létezik. De Ócsán, a BioFungi cég szinte mindent termeszt, ami gomba. Gondoltad volna, hogy van arany laska, norműl laska, bébi laska és egész pici bébi laska? Ezeket a kincseket meg lehet vásárolni már nagyobb szupermarketekben, pl. Tesco, Auchan, Spar, Metro. Érdemes figyelni ezeket a csodás, olykor egyedi termékeket (Amigo), mert nem csak csiperke és laska található a polcokon, de sok más fajta is.

Az elkészítése, szokásom híven, nem igényel többet mint 25 perc cakli-pakli. Az eredmény pedig önmagáért beszél. De ha mégis írnom kell valamit, akkor biztos, hogy elsőre az jut az eszembe erről a fogásról, hogy: hihetetlenül finom. Hihetetlenül, mert az ember nem is gondolná, mennyi íz, aroma van benne. Mennyire különleges, mégis egyszerű ez az étel. Ismétlésért kiált!

img_4635.JPG

Hozzávalók:

  • 50 dkg laskagomba (arany és sima)
  • 1/2 póréhagyma (zöld része)
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors, füstölt fűszerpaprika
  • 1 marék bébi spenót
  • 1 marék rukkola
  • 2 ek mézes mustár (vagy dijoni mustár és kevés méz keveréke)

img_8960.JPG

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Egy serpenyőbe öntsük az olajat. Szórjuk rá a póré zöldjét, amit felkarikáztunk, majd a vastagabb csíkokra felvágott laskát. Fűszerezzük, keverjük össze, és tegyük be a sütőbe. Kb. 25 perc után alaposan megpirulva sül meg az egész. Ágyazzunk meg neki a salátákkal, halmozzuk a tetejére, végül a mézes mustárral keverjük alaposan össze.

img_6317.jpg

Ezzel el is készül ez a csodás salátánk, ami nem is gondolnánk mennyire laktató. 

Mindenkinek szívből ajánlom, aki valami új ízt keres a saláták világában, aki szereti a különlegeset, aki vigyáz az alakjára, vagy épp cukorbeteg. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6320.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr314251465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása