Ha chipsre vágysz, de nem akarsz olajos, nehéz vacakokat ennyi, jó szívvel ajánlom ezt a megoldást. Persze nem ugyan az az ízélmény (és???), de tökéletes alternatíva akkor, amikor ropogtatnál valamit tévézés közben, vagy csak úgy...
10 perc alatt elkészül, kellően fűszeres és pikáns, tökékletesnek mondanám.
Hozzávalók:
- 1 doboz (25 dkg) tofu (ez pritaminos volt épp)
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- só, bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra!
Vágjuk fel olyan vékony darabokra, amennyire csak tudjuk egy éles kés segítségével. Keverjük össze az olajat a fűszerekkel. Egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe tegyük egymás mellé a szeleteket, majd egy kenőecsettel kenjük végig őket. Toljuk az előmelegített sütőbe kb. 20 percre. Ennyi idő alatt ropogósra kell sülnie, ha még nem lenne az, hát süssük tovább!
Ennyi az egész, és máris élvezettel ropogtathatjuk bűntudattól mentesen ezt az ízletes snacket!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!