Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült pisztráng kaporral, fokhagymával és citrommal

2018. november 18. - Heni süt neked

Egy klasszikus. Gyors és zamatokban gazdag. Kényelmes elkészítés. Egészséges, A, D és B12 vitaminban gazdag. Annyira egyszerű, hogy csak ilyen tőmondatokban lérdemes róla írni. Egyszerűsége mellett a csodás ízvilága, amit felturbózunk sok-sok kaporral, citrommal és fokhagymával, ünnepi étellé varázsolja egy egyszerű hétköznapon is ezt az ételt. 35 perc a sütőben és kész is. Előkészítés szinte nincs is. Csak az élvezet. :) 

Kár, hogy ennyire kevés halat eszünk, pedig változatos kínálatot találunk ma már szinte minden nagyon szupermarketben. Természetesen a piac is egy tökéletes választás, nem beszélve a piacolás nyújtotta szuper érzésről. 

Ez az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb elkészítése egy jófajta pisztrángnak. Ezért érdemes bekapcsolni a sütőt egy borongós, őszi napon.

img_1749.JPG

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db pisztráng
  • 1 cs. kapor
  • 1 db citrom
  • pár gerezd fokhagyma
  • chili - opcionális

img_6500.jpg

Elkésztíése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

Egy nagy darab alufólia egyik felére tegyük a halakat, melyeket jó alaposan besóztunk kívül-belül. A hasüregbe tegyünk kaprot, a halakra pedig a felszeletelt citromot. Dobjunk rájuk pár gerezd fokhagymát és néhány karika chilipaprikát. Az alufólia másik felét hajtsuk rá a pisztrángokra, majd alaposan csavargassuk össze a széleit, hogy a sütés közben keletkezett lé ne folyjon ki.

Tegyük a sütőbe 25 percre, majd hajtsuk ki az alufólia tetejét és grill fokozatosan pirítsuk meg a halakat kb. 5-10 percig. 

El is készültünk ezzel a csodás és nagyon egészséges étellel. A pisztrángban nincs "Y" szálka, íze tiszta, nem zsíros. Ezzel az ízesítéssel megtartjuk az eredeti ízes zamatát, csak épp kiemeljük a kaporral és a citrommal. 

Tálaláskor a sült citromszeleteket nyomkodjuk a halra, nagyot dob rajta! :)

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6185.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6514277709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása