Egy klasszikus. Gyors és zamatokban gazdag. Kényelmes elkészítés. Egészséges, A, D és B12 vitaminban gazdag. Annyira egyszerű, hogy csak ilyen tőmondatokban lérdemes róla írni. Egyszerűsége mellett a csodás ízvilága, amit felturbózunk sok-sok kaporral, citrommal és fokhagymával, ünnepi étellé varázsolja egy egyszerű hétköznapon is ezt az ételt. 35 perc a sütőben és kész is. Előkészítés szinte nincs is. Csak az élvezet. :)
Kár, hogy ennyire kevés halat eszünk, pedig változatos kínálatot találunk ma már szinte minden nagyon szupermarketben. Természetesen a piac is egy tökéletes választás, nem beszélve a piacolás nyújtotta szuper érzésről.
Ez az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb elkészítése egy jófajta pisztrángnak. Ezért érdemes bekapcsolni a sütőt egy borongós, őszi napon.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db pisztráng
- 1 cs. kapor
- 1 db citrom
- pár gerezd fokhagyma
- só
- chili - opcionális
Elkésztíése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
Egy nagy darab alufólia egyik felére tegyük a halakat, melyeket jó alaposan besóztunk kívül-belül. A hasüregbe tegyünk kaprot, a halakra pedig a felszeletelt citromot. Dobjunk rájuk pár gerezd fokhagymát és néhány karika chilipaprikát. Az alufólia másik felét hajtsuk rá a pisztrángokra, majd alaposan csavargassuk össze a széleit, hogy a sütés közben keletkezett lé ne folyjon ki.
Tegyük a sütőbe 25 percre, majd hajtsuk ki az alufólia tetejét és grill fokozatosan pirítsuk meg a halakat kb. 5-10 percig.
El is készültünk ezzel a csodás és nagyon egészséges étellel. A pisztrángban nincs "Y" szálka, íze tiszta, nem zsíros. Ezzel az ízesítéssel megtartjuk az eredeti ízes zamatát, csak épp kiemeljük a kaporral és a citrommal.
Tálaláskor a sült citromszeleteket nyomkodjuk a halra, nagyot dob rajta! :)
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!