Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sütőtök gránátalma gyöngyökkel és korianderrel

2018. november 26. - Heni süt neked

Ez az az időszak, amikor a cékla, a jégcsapretek, és a sütőtök ideje érkezik el. Amikor egy jól eltalált saláta (avagy köret) betalál. :) 

Borongós, őszi, hideg napokon ez a sütőtökös recept visszacsempészi a napfényt, hiszen színeiben oly gazdag, ízeiben olyan telt. Feldobja a napunkat, megédesíti azt. 

Igen pompás étel ez. Egyszerűsége lenyűgöző, az eredmény önmagáért beszél. Alapanyait könnyedén beszerezhetjük, elkészítése gyors és egyszerű. Sütőben, önjáró módon készül, semmi dolgunk vele. Egy igazi lusta asszony étele :)

img_6627.jpg

Hozzávalók:

  • 1/2 sonka (kanadai) sütőtök
  • kevés olívaolaj
  • só, bors
  • csipet fahéj - opcionális, de megbolondítja
  • chili - opcionális, de egy tüzet varázsol a hidegbe :)
  • 1 cs. korinder (vagy petrezselyem)
  • 1/2 gránátalma

Elkészítése:

Melegítsük a sütőt előre 190 fokra!

Vágjuk fel kockára a sütötököt, majd a só, bors, fahéj, olaj keverékével keverjük össze a mély tálban úgy, hogy minden oldalát bevonja. Ezután tegyük egy sütöpapírral kibélelt tepsibe és süssük kb. 45 percig, amíg kívül megpirul és ropogós, belül pedig krémesen puha nem lesz.

Ha elkészült, tegyük egy nagy tányérra, szórjuk meg az összevágott korianderrel. Végül vágjuk félbe a gránátalmát, és az egyik részét egy fakanállal felülről ütögessük, így a vörös gyöngyök szépen kiesnek a burkukból, majd facsarjuk rá a levét is.  A sütőtök édes-ropogós világa csodásan passzol a savanykás gránátalmával. Kiegészítik egymást, mint a Jin és a Jang. Legvégül szórjunk rá pár karika chilipaprikát, hogy enyhén tűzbe hozza ételünket és minket is.

Ezzel el is készült ez a nagyon egyszerű, de ízeiben, állagában különleges finomság. Akár önálló ételként, akár köretként is megállja a helyét.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6630.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7214301241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása