A minap a piacon jártam és egész jó áron láttam afrikai harcsafilét. Azonnal lecsaptam rá. Vettem egy nagyobb darabot. Gondolatban már azonnal el is készítettem: egy vajon, citrommal, zöldfűszerekkel sült verziót és a paprikást. Ez nem lehetett kérdés. Imádom a harcsapaprikást. És így, filézett formájában még inkább.
Őszinte leszek, próbálom behozni a lemaradásomat hal fronton. Sajnos én is, mint honfitársaim legtöbbje elég kevés halat eszem. Pedig egészséges, ízes, finom. Szóval mostantól jóval több ilyen receptem lesz majd, hiszen az elkészítésének tárháza végtelen és nagyon változatos.
Tehát harcsapaprikás. Pofonegyszerű, mennyeien finom. Gyorsan elkészíthető. Mi kell még? Semmi :)
Hozzávalók 2 főre:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kevés olaj
- só, bors, pirospaprika
- 1,5 dl tejföl - lm diétában lm tejföl vagy joghurt
- 1 paradicsom - opcionális
- 1 zöldpaprika - opcionális
Elkészítése:
Az olajon dinszteljük meg a felkockázott hagymát, sózzuk, majd adjuk hozzá a hüvelykujjnyi darabokra felvágott halat. Pirítsuk össze (csak óvatosan, ne törjük össze a halat!), szórjuk meg a fűszerpaprikával és kevés borssal. Engedjük fel annyi vízzel, ami még nem lepi el. Forraljuk össze fedő nélkül, hogy a szaft le tudjon kicsit sülni, de azért maradjon is! Ez kb. 20 perc, és kész is van. Legvégül keverjük bele a tejfölt és egy utolsót forraljunk rajta. Ezzel enyhén be is sűrítjük a harcsapaprikás szaftját. Én kihagytam a lisztet ebből, tehát habarás nélkül készült, és épp oly finomra sikeredett. A szaftja megfelelő sűrűségű, az íze csodálatos!
Nokedlivel, főtt krumplival vagy rizzsel is tálalhatjuk, de nálunk a nokedli a nyerő :)
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!