Ez az étel egy igazán kímélő, kalóriaszegény, ámde igazán ízletes fogás. Selymes ízvilágát a fokhagyma bolondítja meg, ami ebben a megfázós időben különösen jót tesz a szervezetnek (aki bírja, naponta 1-2 gerezdet nyersen is elfogyaszthat szendvicsbe téve). Egy alapvetően natúr, nem túl karakteres ételt teszünk kicsit izgalmasabbá, a tálaláskor rászórt chikis napraforgómaggal. Ezáltal a puha, kissé roppanós brokkoli, az omlós hús kap egy csavart a ropogós magvakkal.
Egy hétköznapi ebéd, avagy vacsora megoldása lehet ez a gyorsan elkészíthető csodás ételnek.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 fej brokkoli (kb. 50 dkg)
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 ek vaj/margarin/kókuszzsír
- 1 dl joghurt - lm diétában lm joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- chilipaprika - opcionális
- só, bors
- 1 marék chilis napraforgómag
Elkészítítése:
Főzzük ressre (ne főzzük túl puhára) a rózsáira szedett brokkolit sós vízben. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd a kockára vágott csirkemellfilét tegyük bele. Sózzuk, borsozzuk. Pirítsuk le a húst, adjuk hozzá a szétnyomott fokhagyma gerezdeket, majd egy kevés levet tegyünk rá a brokkoli főzővizéből, hogy párolódjon. Süssük le ezt a levet, addigra meg is puhul a csirkemell, majd tegyük hozzá a brokkolit. Keverjünk hozzá kevés joghurtot, hogy ne legyen száraz az ételünk.
Tálaláskor szórjuk meg a napraforgómaggal, és szeleteljünk rá chilipaprikát.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!