Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fűszeres marhahús csíkok pirított zöldségekkel

2019. január 12. - Heni süt neked

 Az igazi húsos egytál. Egyszerűségében nagyszerű, ízeiben letisztult, csodás ízorgia ez az étel. Szemnek-szájnak kívánatos, szinte elcsábít. Mondjuk nem esik nehezünkre megadni magunkat neki, hiszen minden részletében tökéletes. Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, a hozzávalók bárhol, bármikor beszerzhetőek. Szívből ajánlom egy laza hétvégi ebédnek, vagy hétköznapra vacsorának. Őszintén mondom, hogy ki kell próbálni, mert valóban elvarázsol. Az első falatnál megadjuk magunkat, és csendben nyugtázzuk: hmmmm.... ez a nem semmi! :)  Az már csak hab a tortán, hogy habár bűnös élvezetként fogyasztjuk, mégis egy egészséges, a vonalainkat óvó ételről beszélünk. 

Szóval kipróbálásra és gasztro élvezetekre fel!

img_6899.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 50 dkg marha hátszín
  • 20 dkg csiperke gomba
  • fél szál póréhagyma
  • 2-3 fokhagyma gerezd
  • kukorica (fagyasztott - az nem édesített!!!)
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • kevés olaj a sütéshez
  • friss gyömbér
  • chilipaprika vagy chilipehely
  • só, bors

img_6903.jpg

Elkészítése:

Egy forró serpenyőbe öntünk egy kevés olajat (a napraforgó tökéletes), majd a felcsíkozott hátszínt beletesszük, és lepirítjuk cca. 5-8 percig. Ügyeljünk rá, hogy ne égjen oda, de piruljon, puhuljon. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a felaprított zöldségeket. Megbolondíthatjuk a répa kinézetét, ha hullámos késsel karikázzuk fel (már szinte bárhol kapni, de piac vagy kínai vegyesbolt tuti befutó tud lenni). Reszeljünk bele egy hüvelykujjnyi friss gyömbért, szórjuk meg chilipehellyel, vagy friss chilipaprikával. Fedjük le, hogy a gőzben könnyebben megpuhuljanak az összetevők, de akár kevés (fél dl) vízzel vagy borral is nyakon önthetjük. Hagyjuk párolódni újabb 5-7 percet, majd vegyük le a fedőt és kevergetés mellett pirítsuk le újból, de már nem csak a húst, hanem az egészet. Csodás egytálételt kapunk, ami ízeiben letisztult, egyszerű, mégis mennyei, állagában pedig pörkanyaggal bevont ropogós hús és zöldség az eredmény.

Elkészítése egyszerű, tudást nem igénylő, ráadásul ripsz-ropsz elkélszül. Kitűnő ebéd vagy vacsora, isteni ízharmóniával. 

Ha valakinek hiányzik hozzá kenyér vagy valamilyen köret, nyugodtan egye azzal. Nekünk így volt tökéletes :)

 Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3214374093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása