Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Pikáns pirított laskagomba mazsolával és fűszerekkel

2019. január 30. - Heni süt neked

Olyan egyszerű és mégis különleges ez a gombás étel. Keverednek benne a fűszerek, az ízek, a zamatok, az aromák és teszik mindezt olyan harmóniában, annyira egyetértésben, hogy az eredmény egy ínycsiklandó, rafinált ízvilágú saláta (?), egytálétel (?) lett.

A laskagomba kissé háttérbe szorult az utóbbi években, pedig nála húsosabb, teltebb ízű gomba kevés van. Bármit is készítünk belőle az tartalmas, jóízű finomság lesz. Érdemes hát gyakrabban felhasználnunk mindennapi étkezéseinkhez. Például ezt a mennyei ételt :)

img_7364.jpg

Hozzávalók:

  • 0,5 kg laskagomba
  • olíva olaj
  • 4 ek világos szójaszósz
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 tk barna cukor - diétában eritrit
  • 1 ek mazsola
  • 1-1 tk majoranna, fahéj, szegfűbors (őrölt) 
  • só, bors
  • 1 babérlevél
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek almaecet

Elkészítése:

Az olajon pirítsuk le a felcsíkozott gombát. Ha lepirult, vegyük ki serpenyőből. Tegyünk újabb, kevés olajat az edénybe, dinszteljük meg rajta a felkockázott hagymát, majd adjuk hozzá a fűszereket, a mazsolát, a sűrített paradicsomot és az ecetet. Az egészet jól pirítsük le. Végül tegyük vissza a serpenyőbe a süt laskát. Keverjük el alaposan, hogy minden darabot jól bevonjon ez a fűszeres, pikáns, sűrű mártás.

img_7361.jpg

Melegen piritóssal vagy omlós puha kenyérrel avagy ropogós bagettel isteni. De lehet rizzsel, bulgurral, kuszkusszal is tálalni. Bárhogy, bármivel fogyasztjuk, mennyei!

Ha megmaradna, akkor (csatos) üvegben akár 2-3 napig tökéletesen elvan a hűtőben. Ilyenkor egy kis oliva olajat tegyünk a gomba tetjére és úgy zárjuk le!

(Meg kell jegyezzem, hogy nekem a legfinomabb, legfrissebb gombát mindig az #chefgomba márkájú, most már minden nagyobb szupermarketben fellelhető termékek jelentik.)

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4614579578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása