Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Farkassügér és cimbije az aranydurbincs

2019. február 02. - Heni süt neked

Az "Együnk több halat" mozgalom lelkes híveként szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy halhoz jutni már a legtöbb szupermarketben is lehet (friss és fagyasztott egyaránt kapható). A Lidl-ben, Aldiban mindig van jó áron, jó minőségű tengeri és folyami halválaszték. Ez tehát nem lehet indok arra, hogy nem eszünk elég halat. Most nem mennék bele abba, hogy mennyire egészséges, milyen omega x zsírsavakat tartalmaz, elég annyi, hogy BAROMI FINOM! 

img_7418.jpg

Az elkészítése sokféle lehet, de ha sietünk (és sajnos mikor nem), akkor csak beteszünk a halak pocakjába pár szelet citromot (esetleg kaprot/petrezselymet), alaposan besózzuk kívül-belül, és már mehet is a sütőbe. Mérettől függően kb. 20 perc alatt el is készül. Semmi fakszni, semmi bonyolultság, semmi időigényes megoldás. Csak a natúr, természetes ízek, omlós halhús, illatos finomság. 

Salátával, krumplival (pl. édeskrumpli nagyon megy hozzá), zöldségekkel (grillezett, párolt) könnyű ebédnek vacsorának kínálhatjuk.

Az én halaim ez esetben farkassügér és aranydurbincs volt. Egy tálcán, közösen vártak rám, hogy hazavigyem őket. Két embernek bőven elég, sőt marad is. Mindez 1000 Ft körüli áron volt. Ugye, hogy megéri?

Tipp: ha marad a halból, akkor fejtsük le a húsát és keverjük össze kevés majonézzel vagy görög joghurttal, borsozzuk, tegyünk bele pár csepp citromot, egy csipetnyi chilipelyhet, és máris kész az isteni halpástétomunk, amit pirítósra kenve fogyasztani mennyei élvezet! :)

Jó étvágyat hozzá! 

img_7416.jpg 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2414588056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pötyögtetek 2019.02.03. 14:41:28

Légyszi légyszi!

Ne ilyen külföldről behozott vackokat, hanem tisztességes úton, bárki által, minenhol nagyon könnyen fogható halakból készítsetek kaját. Úgy mint: Törpeharcsa, ezüstkárász, dévérkeszeg...

gabardin 2019.02.03. 22:13:26

@Pötyögtetek: az igaz, hogy külföldről érkezik, de nem vacak. Érdemes megkóstolni, nagyon finom a húsa, szinte szálkamentesen lehet enni.
Mindkettő nagy kedvencem

Nand 2019.02.04. 08:39:35

@Pötyögtetek: Az általad említett halak mind nagyon finomak, csak nem lehet kapni előhűtve, tisztítva.

Anyád a baráthal 2019.02.04. 14:21:17

@Pötyögtetek: A fenti hozzászólásokkal egyetértve plusz kiegészítés:
- a kárász és a keszeg több szálkát tartalmaz, mint ezek
- a törpeharcsa nem olyan, mint magyar harcsa, nem olyan finom. A durbincs és a farkassügér szerintem a kettő között vannak ízben és minőségben is.

Ettől még mind finom és együk őket.
Várjuk a dévér és kárász városi beszerzési lehetőségeinek felsorolását.

BOAR 2019.02.04. 14:21:29

@József Körmendy: A törpeharcsa nagyon ízletes, csak ritkán kapható. Az az elképzelés, hogy ki tudják írtani a hazai vizekből a kárásszal együtt, teljesen fals.

BOAR 2019.02.04. 14:21:35

@Pötyögtetek: Csak szólok, a törpeharcsát és az ezüstkárászt is "külföldről hozták be"...
Csak egy kicsit előbb...

sadleriana 2019.02.04. 14:21:46

Ha sütés előtt sózom be akkor tapasztalatom szerint semmit nem ér. Szóval a semmi fakszni inkább annyi, hogy reggel igenis be kell sózni, különben nem lesz jó :(

Anyád a baráthal 2019.02.05. 11:09:18

@BOAR: Törpeharcsát rendszeresen árulnak a piaci halasok. Gyakrabban kapható, mint a magyar harcsa.

"külföldről hozták be" : igen, de még élve, és itt tenyésznek. Szerintem ő arra gondolt, hogy kint halászták.
süti beállítások módosítása