Mindannyiunkkal előfordult már, hogy hirtelen kellett valami finomat varázsolnunk a konyhában. Ez az étel is pont így született. Egyik este váratlanul betoppantak kedves barátaim, és persze mint mindig, most is nagyon éhesek voltak. Nagyok az elvárásaik velem szemben, hamár gasztroblogger vagyok, így a szendvics, mint műfaj, azonnal ki lett lőve. Maradt megoldásként valami gyors és nagyon finom vacsorának való melegétel. Volt egy kis cukkinim a hűtőben, babkonzerv és aprított paradicsom a spájzban. Össze is állt a kép. Egy kis fűszer, az előbb említett alapanyagok és kész is ez szemnek és az ízlelőbimbóknak is tetsző finomság.
Ez lett belőle:
- 3 db cukkini
- 2 doboz feketebab konzerv
- 1 fej hagyma
- 2 doboz aprított paradicsom konzerv
- só, bors, chilipehely, kakukkfű, rozmaring
- olaj
Elkészítése:
Az olajon dinszteljük meg a laskára vágott hagymát, tegyük hozzá a felkarikázott cukkint és kissé pirítsuk le. Pár perc után adjuk hozzá a leve leöntése után a babot. Most fűszerezzük és öntsük rá a paradicsom konzervet. Hagyjuk nagylágon a felesleges levet lesülni. Mindez pár perc, így a cukkini sem lesz szottyadt, az egésznek csudás, sűrű szaftja lesz, az ízek összefőnek és keretet adnak ennek a mennyei egytálételnek. Én bagettet kínáltam hozzá, de bármiyen pékáru vagy kenyérféle megfelel, csak friss legyen és jó minőségű! :)
Az egész vacsora 20 perc alatt készült el. Finom rosét kortyolgatva hozzá igazán kellemes este kerekedett egy váratlan látogatásból. Bármikor, bárkinek szeretettel. Csak ajánlani tudom! :)
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.