Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Feketebabos, paradicsomos cukkini

2019. február 07. - Heni süt neked

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy hirtelen kellett valami finomat varázsolnunk a konyhában. Ez az étel is pont így született. Egyik este váratlanul betoppantak kedves barátaim, és persze mint mindig, most is nagyon éhesek voltak. Nagyok az elvárásaik velem szemben, hamár gasztroblogger vagyok, így a szendvics, mint műfaj, azonnal ki lett lőve. Maradt megoldásként valami gyors és nagyon finom vacsorának való melegétel. Volt egy kis cukkinim a hűtőben, babkonzerv és aprított paradicsom a spájzban. Össze is állt a kép. Egy kis fűszer, az előbb említett alapanyagok és kész is ez szemnek és az ízlelőbimbóknak is tetsző finomság.

Ez lett belőle:

img_7387.jpg

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 db cukkini
  • 2 doboz feketebab konzerv
  • 1 fej hagyma
  • 2 doboz aprított paradicsom konzerv
  • só, bors, chilipehely, kakukkfű, rozmaring
  • olaj

img_7390.jpg

Elkészítése:

Az olajon dinszteljük meg a laskára vágott hagymát, tegyük hozzá a felkarikázott cukkint és kissé pirítsuk le. Pár perc után adjuk hozzá a leve leöntése után a babot. Most fűszerezzük és öntsük rá a paradicsom konzervet. Hagyjuk nagylágon a felesleges levet lesülni. Mindez pár perc, így a cukkini sem lesz szottyadt, az egésznek csudás, sűrű szaftja lesz, az ízek összefőnek és keretet adnak ennek a mennyei egytálételnek. Én bagettet kínáltam hozzá, de bármiyen pékáru vagy kenyérféle megfelel, csak friss legyen és jó minőségű! :)

Az egész vacsora 20 perc alatt készült el. Finom rosét kortyolgatva hozzá igazán kellemes este kerekedett egy váratlan látogatásból. Bármikor, bárkinek szeretettel. Csak ajánlani tudom! :)

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7388.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5414588058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása