Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Karfiol steak

2019. március 09. - Heni süt neked

Tudom, tudom... Hogy már mi minden őrültséget ki nem találnak... DE EZ JÓÓÓ! Tényleg finom. Nem egy steak, nyilván, de fűszeres, szép nagy szelet karfiol, ami erőteljes fűszerezésének köszönhetően elhagyta semleges ízét, és olyan pikáns, enyhén csípős, chilis, füstölt paprikás, fűszeres aromákat hoz, hogy valóban kívánatos lehet még egy húsevőnek is.Vegáknak, vegánoknak pedig maga a mennyország :)

img_7694.jpg

Hozzávalók:

  • fejenként egy vastag ujjnyi szelet karfiol (keresztbe vágva a szeleteket)
  • kevés olaj
  • só, bors, füstölt pirospaprika, fokhagyma, paradicsompüré, őrölt római kömény
  • friss petrezselyem és chilipaprika (opcionális)

img_7690.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Keverjük össze a fűszereket az olajjal alaposan. A paradicsompüréből kevesebb, a fokhagymából kicsit több, és a füstölt fűszerpaprikát se sajnáljuk, mert ettől lesz olyan aromás, enyhén füstös zamata, mintha a kertben, grillen sütöttük volna. Jó szívvel ajánlom a Chili Hungária Manufaktúra termékét, ami zseniális! 

Ha ez kész, egy ecsettel kenjük le a karfiol mindkét oldalát ezzel a krémmel. Egy serpenyőben kevés olajat hevítsünk forróra, és tegyük bele a zöldség steakünket. Minden oldalán 1-2 percig süssük, mad toljuk be a sütőbe és 8 percig, hőkeveréssel süssük 200 fokon. Ennyi idő alatt megpuhul, de még egyben marad, nem fő szét. Az utolsó percekben grillezzünk rá egy kicsit, hogy megkapja és jó pörkanyag képződjön rajta. 

Ezzel el is készültünk ezze a csodás étellel, ami jóval több, mint egy húspótló megoldás. Önálló jogán mennyei!

Köretként ajánlom a kuszkuszt aszalt paradicsom és nyers uborka csíkokkal gazdagítva.

TIPP: a maradék karfiolt szedjük rózsáira és főzzük levesbe, vagy pároljuk meg köretként. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7689.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2814661525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása