Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Karamelles croissant puding brandyvel

2019. március 11. - Heni süt neked

Milyen mosolyfakasztó érzés már, amikor ránézel a hétvégéről visszamaradt, enyhén szikkadt, szottyadt croissant-okra, és rájössz, hogy ebből valami isteni lesz záros határidőn belül. Ha valaki lát, azt hihetné, hogy kissé bambán, üdvözült mosollyal orcádon állsz a konyha közepén. Pedig nem, Te csak már előre érzed az ízét a szádban, az ízlelőbimbóid már élvezik ennek az istenien ropogós, mégis krémes, selymes, habkönnyű édességnek minden falatját. És akkor tudod, érzed: ezt muszáj elkészítened! Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, de ez már csak hab a tortán :) És akkor most te jössz: képzeld el, amikor belekanalazol ebbe a karamelles csodába, amikor a brandy aromája előbukkan, ahogy a szádba emelsz egy tökéletes falatot és szétolvad ez a mennyei csoda. 

Na, akkor ne csak elképzeld, hanem te is készítsd el, mint ahogy én tettem. Tudás nem kell hozzá, csak a vágy arra, hogy megízleld.

img_7708.jpg

Hozzávalók: 

  • 3 szikkadt croissant - gm diétában gm croissant, vagy egyéb gm leveles tészta
  • 10 dkg cukor
  • 2 tk víz
  • 2 dl tejszín - lm diétában növényi tejszín
  • 1 dl tej - lm diétában növényi tej3 ek brandy
  • 3 tojás
  • vaj/margarin

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Tépkedjük nagyobb darabokra a croissant-t és tegyük egy kivajazott tűzálló tálra. A cukor és víz keverékét olvasszuk fel közepes lángon, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor megkeseredik! Vegyük le takarékra a lángot és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt és a tejet, mehet hozzá a brandy is. Majd legvégül vegyük le a tűzről és további folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a felvert tojásokat. Öntsük az egészet a tészta tetejére, majd hagyjuk, hogy megszívja magát kb. 10 perc alatt. Utána toljuk be a sütőbe ls süssük nagyjából 20 percig. 

Az eredménynek olyannak kell lennie, mint az álom, a szélek és a teteje ropogós, de amint belemártjuk a kanalat, érezzük a puha, habos, krémes tészta állagát. És az íze! Az íze valami mennyei! Gyengéden karamelles és enyhén érződik a brandy aromája, ami úgy passzol hozzá, mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva! 

Egyszóval kihagyhatatlan ez az egyszerű, ámde annál nagyszerűbb édesség!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7707.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4414678062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2019.03.12. 13:05:24

Izgalmasnak tűnik, kicsit megtekert kenyérpuding. De nem több az a croissant a képen? :)

Rómaikömény 2019.03.15. 09:07:36

Csodás! Bár sztem nem diétás, de azok nem is jók:) ez rendes vajas, vagy magyar pufi croi volt?

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.03.15. 10:00:31

@Rómaikömény: azt senki nem is mondta, h diétás. és a három tarka macskából voltak a croissant-ok.
süti beállítások módosítása