Van az úgy, amikor annyira ennék egy jó bundáskenyeret, de a fránya diétám miatt a szegény, jó bő olajban sült finomság nálam tiltólistán van. De nem fog ki rajtam egy kis akadály. Megugrom. Meg én! Méghozzá úgy, hogy olaj helyett sütőben sütöm ki. Minden más marad. Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmararad. Vagy mi a szösz :)
Hozzávalók:
- 1 bagett - gm diétában gm bagett vagy kenyér
- 2 db tojás
- kevés tej - opcionális - lm diétában lm mentes tej
- só, bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
Szeleteljük fel a bagettet ujjnyi vastag szeletekre, kicsit sréhen, hogy nagyobb felületen tudja magába szívni a tojásos szaftot. Verjük fel habosra a tojást pár csepp tejjel, egy-egy csipet sóval és borssal. Áztassuk be alaposan a kenyérszeleteket, hogy jól megszívják magukat, majd tegyük le sorban egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Toljuk be a sütőbe és addig süssük, amíg jól meg nem pirul. Ez kb. 5-10 perc, sütőtől függően. Félúton forgassuk meg, hogy mindkét oldala ropogós legyen. Ne féljük használni a grillprogramot! :)
Ennyi és kész is a csodás, bűnözésmentes bundáskenyerünk, ami persze nem olyan, mint az olajban tocsogó, gyermekkorunkat megidéző tünemény, de azért ez is tuti!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.