Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Bundáskenyér sütőben sütve, olaj nélkül

2019. március 14. - Heni süt neked

Van az úgy, amikor annyira ennék egy jó bundáskenyeret, de a fránya diétám miatt a szegény, jó bő olajban sült finomság nálam tiltólistán van. De nem fog ki rajtam egy kis akadály. Megugrom. Meg én! Méghozzá úgy, hogy olaj helyett sütőben sütöm ki. Minden más marad. Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmararad. Vagy mi a szösz :)

img_7717.jpg

Hozzávalók: 

  • 1 bagett - gm diétában gm bagett vagy kenyér
  • 2 db tojás
  • kevés tej - opcionális - lm diétában lm mentes tej
  • só, bors

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Szeleteljük fel a bagettet ujjnyi vastag szeletekre, kicsit sréhen, hogy nagyobb felületen tudja magába szívni a tojásos szaftot. Verjük fel habosra a tojást pár csepp tejjel, egy-egy csipet sóval és borssal. Áztassuk be alaposan a kenyérszeleteket, hogy jól megszívják magukat, majd tegyük le sorban egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Toljuk be a sütőbe és addig süssük, amíg jól meg nem pirul. Ez kb. 5-10 perc, sütőtől függően. Félúton forgassuk meg, hogy mindkét oldala ropogós legyen. Ne féljük használni a grillprogramot! :)

Ennyi és kész is a csodás, bűnözésmentes bundáskenyerünk, ami persze nem olyan, mint az olajban tocsogó, gyermekkorunkat megidéző tünemény, de azért ez is tuti! 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7715.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1114678060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandigyerek 2019.03.15. 09:07:41

Majd legközelebb a tea receptjét is, léccilécci!!!

hugsz 2019.03.15. 21:14:23

Ez nem a Szenes Iván receptje?
Nekem úgy rémlik.
süti beállítások módosítása