Szeretem a salátákat. A natúr zöldeket, a vegyes zöldségeseket, és a különlegeseket is. Például az olyanokat, amik nem csak a megszokott vinegret vagy joghurtos öntetekkel készülnek, hanem azokat is, amik felrúgják a "dresszing szabályokat". Mert hát mire is valók a szabályok, ha nem arra, hogy felrúgják őket? Valójában persze nincsenek kimondott szabályok, csak jól bevett szokások, amik mára már szinte szabályokká kövültek, Sokszor tökéletesek, de ha valaki olyan sok salátát eszik, mint én, annak szüksége van újításra. Kell! Muszáj!
Ilyen újítás az, ha sült paprikából készítünk krémet és azt ízesítjük dresszinggé. Mellesleg nagy előny, hogy nem kell főzni, csak egy jó botmixerre lesz szükség! :)
És ha már ott van egy tökéletes öntet, akkor miért ne használhatnánk fel egy jóízű spagettihez, vagy bármilyen tésztához? Mert tudniillik ahhoz kiváló.
És mindehhez semmi extra alapanyagra nincs szükség, az eredmény mégis annyira különleges és egyedi, hogy biztosan kedvére lesz sokaknak.
Hozzávalók:
- 2-3 piros kaliforniai paprika VAGY 1 üveg sült paprika, lében
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej lilahagyma
- 1 ek vörösbor ecet
- só, bors
Elkészítése:
Legegyszerűbb, ha veszünk egy üveg sült paprikát, aminek leöntjük a levét, úgy használjuk fel. AVAGY veszünk pár piros kaliforniai paprikát és sütőben vagy a gázrózsa fölött megsütjük őket. Amikor a héja már fekete, tegyük egy zacskóba és hagyjuk, hogy a gőz tegye a dolgát. Pár perc után egy papírtörölközővel könnyedén le tudjuk szedni a megpörkölődött héjat. Innentől az eljárás azonos.
Tegyük turmixgépbe vagy pürésítsük botmixerrel a paprikát, a nagyobb darabokra vágott hagymát, a fokhagymát, az ecetet, az olajat, és végül a sót, borsot. Alaposan krémesítsük, és ezzel kész is a dresszingünk, ami tésztához is tökéletes mártás.
Különleges, egyedi ízvilág, praktikus felhasználás és összesen csak pár perc munka van vele.
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.