Tavasszal az ember nem is vágyik másra ebéd gyanánt, mint valami könnyű, ízes egyszerű ételre a hétköznapokban. Ilyen étel például ez a spenót is, amit nem kell cifrázni, a maga natúr valójában kell elkészíteni, max. egy-két csavart beletenni. A csavar alatt értem azt, amit máskor, általában biztos nem tennénk a spenóthoz. De szakadjunk el olykor a rögvalótól és készítsünk olyan finomságokat, amik az ízlelőbimbónknak is új, és még látványos és finom is. Arról nem is beszélve, hogy cakk-pakk 10 perc az elkészítési ideje, tehát amikor gyorsan kell finomat az asztalra varázsolni, ez a recept pont jól jön.
Na, de elég is a szövegből, mert több idő leírni ezt az egészet, mint elkészíteni. Nemes egyszerűségénél már csak a színei szebbek :)
- 1 kg leveles spenót
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg fetasajt - lm diétában növényi verzió
- bors, szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma - opcionális
- kevés olaj
Elkészítése:
Alapos átmosás után a levelek vastagabb erét tépjük le. Kevés olajon dinszetljük le a laskára vágott hagymát, majd adjuk hozzá a spenótot. Fűszerezzük borssal, őrölt szerecsendióval (a sót elhagytam, mert a feta alapvetően elég sós), valamint egy gerezd reszelt fokhagymával. Mert a spenót és a fokhagyma, na és a szerecsendió tuti haverok. :) Amikor már összeestek a levelek, keverjünk még rajta egyet és kész is.
Tálaláskor szórjuk meg jócskán a fetával. Ennyi. Ízes, zamatos, aromás ez a színeiben nagyon harsány, könnyű kis ebéd.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.