Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Spenót fetával, lilahagymával

2019. április 02. - Heni süt neked

Tavasszal az ember nem is vágyik másra ebéd gyanánt, mint valami könnyű, ízes egyszerű ételre a hétköznapokban. Ilyen étel például ez a spenót is, amit nem kell cifrázni, a maga natúr valójában kell elkészíteni, max. egy-két csavart beletenni. A csavar alatt értem azt, amit máskor, általában biztos nem tennénk a spenóthoz. De szakadjunk el olykor a rögvalótól és készítsünk olyan finomságokat, amik az ízlelőbimbónknak is új, és még látványos és finom is. Arról nem is beszélve, hogy cakk-pakk 10 perc az elkészítési ideje, tehát amikor gyorsan kell finomat az asztalra varázsolni, ez a recept pont jól jön.

Na, de elég is a szövegből, mert több idő leírni ezt az egészet, mint elkészíteni. Nemes egyszerűségénél már csak a színei szebbek :)

img_7843.jpg

Hozzávalók 2 főre: 

  • 1 kg leveles spenót
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg fetasajt - lm diétában növényi verzió
  • bors, szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma - opcionális
  • kevés olaj

Elkészítése:

Alapos átmosás után a levelek vastagabb erét tépjük le. Kevés olajon dinszetljük le a laskára vágott hagymát, majd adjuk hozzá a spenótot. Fűszerezzük borssal, őrölt szerecsendióval (a sót elhagytam, mert a feta alapvetően elég sós), valamint egy gerezd reszelt fokhagymával. Mert a spenót és a fokhagyma, na és a szerecsendió tuti haverok. :) Amikor már összeestek a levelek, keverjünk még rajta egyet és kész is. 

Tálaláskor szórjuk meg jócskán a fetával. Ennyi. Ízes, zamatos, aromás ez a színeiben nagyon harsány, könnyű kis ebéd.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7842.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr914706528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása