Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült rostélyos hagymás répával

2019. április 07. - Heni süt neked

Imádom a rostélyost. És csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy fedezze fel, ha sült marhát akar készíteni. Persze erősen függ attól az egész, hpgy milyen húst veszünk a hentesnél. Hogy milyen a marhahús felhozatal. Nekem szerencsém van, mert nálunk, a Tátra utcában olyan rostélyost kapni, hogy megszólal. És ha mindezt egy isteni hagymás, sült sárgarépával kínáljuk, akkor jogosan állíthatjuk, hogy elkészült a tökéletes ebéd. Minimális fűszerezés, hogy érvényesülhessen a hús zamata, egy jó sütő - nagyjából ennyi kell ahhoz, hogy elkészítsd. Ugye, hogy nem hangzik nagy kihívásnak? Sima ügy. Nagy élvezet. Ezt tudom most ajánlani :)

img_7986.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 csontnyi vastag rostélyos szelet (kb. 1 kg)
  • só, bors, chili paprika
  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1/2 citrom leve - opcionális
  • némi zsiradék (olaj pl.)

img_7991.jpg

Elkészítése:

Sózzuk, borsozzuk és mindezt masszírozzuk jól bele a hús rostjaiba. Majd forró serpenyőben, egy kevés zsiradékon süssük elő a hús minden oldalát 1-2 percig, hogy összekapja magát az a rostéyos, és benn tartsa a csodás szaftjait, aromáit. Öntsük fel egy dl vízzel, és 180-200 fokon előmelegített sütőbe tegyük be és hagyjuk ott (ki, hogy szereti, én ezt a fajta húst átsütve, ezért) 35-40 percig. Mindeközben kevés olajon dinszteljük meg a nagyobb darabokra felkockázott hagymát, sózzuk, majd adjuk hozzá a felkarikozott sárgarépát. Öntsük fel egy kevés vízzel és pároljuk puhára addig, amíg el nem fő a eve. Ekkor hagyjuk még, hogy kicsit lepiruljon. Végül szórjuk meg jó sok petrezselyemmel és (ízlés szerint) egy kevés citromlével.

Ekkora el is készül a húsunk, ami ennyi idő alatt megpuhult, kívül pedig ropogósra sült. 

Jöhet a tálalás és némi savanyúság. Ilyenkor a friss, kevert zöldéget ajánlom, pl. retket, uborkát, koktél paradicsomot, római salátát és valami ütős kis dresszinget hozzá. :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7990.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr214732327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása