Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Vörös zöldség curry

2019. április 12. - Heni süt neked

Ha szereted az ázsiai ízeket, szereted a pikánsan csípős aromákat, jóban vagy a zöldségekkel, akkor ezt az ételt neked találták ki! Képzeld el a csicseriborsót, répát, céklát, hagymát cukkinit együtt összeérni a főzésben a vörös curry paszta eleven ízvilágával, amit a kókusztej lágyít olyanná, mint egy enyhet adó szellő. Tökéletes. Zamatos. Színes. És persze nagyon finom. Kipróbálásra erősen ajánlott!

img_7941.jpg

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 1 db cékla
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 2 ek vörös curry paszta (nagyobb supermarketekben kaphatóak)
  • 1 doboz kókusztej lite (igen, már ilyen is van - zsírszegényebb, de ízében épp oly telt)
  • kevés vaj/margarin
  • 1 chilipaprika - opcionális

img_7942.jpg

Elkészítése:

A vajon dinszteljük le a nagyobb darabokra felkockázott hagymát, majd adjuk hozzá a nagyjából egyforma darabokra felvágott zöldségeket és a chilit. Tegyük rá a curry pasztát, keverjük el alaposan, adjuk hozzá a levétől lecsöpögtetett csicseriborsót, majd öntsük fel a kókusztejjel. Fedő alatt főzzük puhára, hagyjuk, hogy a fűszerek szépen összeérjenek a zöldségekkel, a kókusztejjel krémes mártás képezzenek. 

Ha elkészült, már tálalhatjuk is. A legfinomabb, amikor a maradék szaftot pitával tunkoljuk ki :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7939.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2814756229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása