Ha szereted az ázsiai ízeket, szereted a pikánsan csípős aromákat, jóban vagy a zöldségekkel, akkor ezt az ételt neked találták ki! Képzeld el a csicseriborsót, répát, céklát, hagymát cukkinit együtt összeérni a főzésben a vörös curry paszta eleven ízvilágával, amit a kókusztej lágyít olyanná, mint egy enyhet adó szellő. Tökéletes. Zamatos. Színes. És persze nagyon finom. Kipróbálásra erősen ajánlott!
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 db cékla
- 1 db cukkini
- 1 db sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 2 ek vörös curry paszta (nagyobb supermarketekben kaphatóak)
- 1 doboz kókusztej lite (igen, már ilyen is van - zsírszegényebb, de ízében épp oly telt)
- kevés vaj/margarin
- 1 chilipaprika - opcionális
Elkészítése:
A vajon dinszteljük le a nagyobb darabokra felkockázott hagymát, majd adjuk hozzá a nagyjából egyforma darabokra felvágott zöldségeket és a chilit. Tegyük rá a curry pasztát, keverjük el alaposan, adjuk hozzá a levétől lecsöpögtetett csicseriborsót, majd öntsük fel a kókusztejjel. Fedő alatt főzzük puhára, hagyjuk, hogy a fűszerek szépen összeérjenek a zöldségekkel, a kókusztejjel krémes mártás képezzenek.
Ha elkészült, már tálalhatjuk is. A legfinomabb, amikor a maradék szaftot pitával tunkoljuk ki :)
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.