Húsvét után a megmaradt sonkából általában sonkás tésztát készítünk. Azonban van egy egészségesebb, könnyedebb verziója ennek, ahol a tésztát a zöldségek váltják ki. Valljuk be őszitén, hogy az ünnepek alatt degeszre esszük magunkat ha kell, ha nem. Rengeteg finomság vár ránk húsvétkor, ami azért kellően megterheli a gyomrunkat. Így teljesen természetes, ha a nagy lakmározások után valami könnyű, lightos ételre vágyunk.
Tökéletes megoldásnak tűnik, ha a sonkástészta elkészítésének metódusával, de tészta helyett zöldséggel készítjük el ezt a finomságot.
Hozzávalók2 főre:
- 50 dkg vegyes zöldség (zöld ceruzabab, répa, karfiol stb.)
- 25 dkg maradék főtt sonka
- 1 db tojás
- fél fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl/jughurt - lm diétában ennek megfelelő
- bors, csipet só
- pár csepp olaj
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
Vágjuk apró darabokra a sonkát, adjuk hozzá az egész kis kockákra vágott hagymát, majd a tejfölt, borsozzuk, végül üssünk bele egy tojást. Keverjük alalposan össze!
Egy serpenyőt nagyon kevés olajjal kenjünk ki. Tegyük bele a (z akár fagyott zöldségeket), egy kis csipet sóval ízesítsük. Borítsuk be az egészet a tejfölös sonkával, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük 30-40 percig. Legyen jó ropogós a teteje, a sonka süljön át alaposan!
Tálaláskor szórjuk egy csipet friss mentával! Üditően dob rajta egyet :)
Igazán finom, könnyed és nagyon ízes ebédet kapunk így.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.