Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült csirkecombok tepsiskrumpli ágyon

2019. április 28. - Heni süt neked

Ha nem szeretnél túl sok időt elfecsérelni a konyhában, akkor jó szívvel ajánlom ezt az ételt, ami előkészítéssel együtt számolva is elkészül 45 perc alatt úgy, hogy neked tulajdonképpen alig van dolgod vele. Hozzávalókból is csak annyi, ami nagyjából mindig megtalálható otthon. Jó, a húst frissen veszed, de ez azért még belefér, ugye? :)

Fűszerek, hagyma, fokhagyma, krumpli és jó formájú, friss csirkecombok. No meg egy sütő. Ennyi. És kész is az isteni ebéd, vacsora, hétköznap, hétvégén, ki, hogy szeretné. Valami ízletes saláta azért nagyot tud dobni még rajta :)

img_8039.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 6-8 szem krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, (füstös) pirospaprika
  • megmaradt újhagyma zöldje - opcionális
  • kevés zsiradék

img_8038.jpg

Elkészítése: 

Melegítsük elő a sütőt 180-190 fokra!

Mossuk meg a krumplikat és héjastól szeleteljük fel ujjnyi vastag karikákra. A hagymákat nyolcadoljuk, de felkarikázni is lehet. A fokhagymákat egy kés lapjával nyomjuk szét. 

Kevés zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló, magasfalú edény (nálam vaslábos játszott), majd rétegezzük bele a krumplit és a hagymát, közéjük elhelyezve egy-egy gerezed szétlapított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük a tetejére a sóval, borssal, fűszerpaprikával alaposan bedörzsölt combokat. Tegyük be az előmelegített sütőbe kb. 45 percre, de legalább addig, amíg gyönyörű aranybarna és ropogós nem lesz a csirkecombok színe, állaga. NE szurkájuk sütés közben, hogy átsült-e, bízzunk magunkban! Ha szurkálnánk, akkor kifolyna az összes finom lé, ami szaftosnak hagyja meg a húst. Így nem szárad ki. Ez a tanács amúgy az összes többi sült húsra is igaz!!! Viszont ellenőrizzük olykor, mert minden sütő más és más, az egyoknél kevésebb, a másiknál hosszabb a sütési idő. 

Ha elkészült, akkor szórjuk meg az újhagyma felaprított zöldjével, amit sajnálatos módon sokan kidobnak, pedig finom és kellemes íze van. Ne pazaroljunk! Pláne ne úgy, hogy az ételeinket feldobja, tartalmasabbá teszi. Hiszen nem csak a petrezselyem az, amivel a végén megszórhatjuk az ételünket.

Szóval el is készültünk ezzel az egyszerű, de nagyszerű finomsággal, aminek az elkészítése igazán nem fáradság, mert a sütő elvégez minden munkát helyettünk.

Tálaláskor ne feledkezzünk meg valami roppanós, friss kevert salátáról, ami tökéltesen kiegészíti és egységbe varázsolja ezt az egytálételt. 

Épp oly jól mutat egy hétköznapi vacsorára megterített asztalon, mint hétvégi ebédként. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8041.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8914751217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása