Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Római salátába göngyölt fűszeres darált hús

előétel vagy önálló fogás is lehet

2019. május 29. - Heni süt neked

Már előre gondolkozom, hogy majd a nagy melegekben vajon mit főzzek, ami könnyű, friss, gyorsan elkészíthető. Az egyik ilyen étel, ami minden fentebb felsorolt kritériumnak megfelel, az a római salátába göngyölt darált hús zöldségekkel. És miért épp római saláta? Mert szerintem ízesebb, mint a jégsali, amivel semmi bajom nincs, jó egy csomó féle salátához, de ehhez speciel nekem nem ízlene. Pont az ízetlensége miatt. Pikk-pakk elkészül, nagyon finom, és bármily furcsa, kimondottan laktató étel. Üde, roppanós, tökéletes. 

img_8082.jpg

Hozzávalók:

  • római saláta
  • darált hús
  • reszelt sárgarépa
  • só, bors
  • chili pehely - opcionális
  • friss menta, koriander
  • csípős majonéz

img_8078.jpg

Elkészítése:

A darált húst fűszerezzük, kevés olajon elkészítjük,  majd hagyjuk kihűlni. Egy-egy salátalevél szélesebb részére halmozunk belőle egy evőkanálnyit, megszórjuk a reszelt sárgarépával, a korinderrel és kevés mentával. Csípős majonézt locsolunk rá, majd szorosan feltekerjük. 

Ezzel el is készült az előételnek, de egy könnyű ebédnek épp oly tökéletes ételünk. Friss, zamatos, egészséges. 

Tálaláskor koktélparaicsommal, hónapos retekkel, a maradék ízesített sárgarépával kínáljuk, de jól megy hozzá a kuszkusz és a bulgur is.

Jó szívvel ajánlom könnyed étkezésekhez a meleg napokban. (Bár csak már itt lenne)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8714789244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása