Egy jól kezdődő hétre. Egy húsmentes hétfőre (vagy bármely másik napra). Egy könnyed, laza halas étel. Egy olyan étel, amit még azok is kedvelnek, akik nem rajonganak a halakért. Zöldséges, üde, mondhatni kívánatos. Nem sok fűszert kíván, de ami kevés van rajta, azt minden falat meghálálja. Az egész rakottas piszok egyszerű és ehhez képest istenien finom. Kipróbálasra erősen ajánlott! :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg tőkehal filé
- 2 -3 nagyobb szem burgonya
- 1 doboz bébi spenót
- 2 nagy szem paradicsom
- só, bors, őrölt koriandermag
- kapor - opcionális
- 1 kanál piros peszto - opcionális
- 3 dl görög joghurt - lm diétában növényi joghurt vagy laktózmentes
Elkészítése:
Főzzük meg héjában a krumplikat, majd egy tűzálló tálba karikázzuk fel és sózzuk, borsozzuk meg kicsit (egy csep olajjal érdemes kikenni előtte a tálat) . Erre jöhet a felszeletelt paradicsom, majd a spenót. Erre is szórhatunk egy kevés fűszert. Végül a halat tegyük le szépen, egymás mellé fektetve, hogy fedjék egymást. Szórjuk meg őrölt korianderrel, sóval, borssal, és kaporral. A tetejét kenjük le a vörös pesztókrémmel elkevert joghurttal, majf toljuk a sütőbe 180 fokra, 20-25 percre.
Ezzel el is készültünk! Hagyjuk kicsit kihűlni, hogy könyebben tudjuk szép kockára szeletelni. Kevert, natúr salátával igazán mennyei.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.