Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Párolt lilakáposzta sárgabarackkal és zsályával

2019. július 12. - Heni süt neked

Ez az étel egy ízorgia. Ez a legelső, amit tudnunk kell róla. A többi, miszerint ez lehet akár főétel vagy épp köret, vagy az, hogy a ráfordított idő/energia mértéke meg sem közelíti a csodás eredmény hangsúlyosságát (magyarul: pikk-pakk elkészül és leírhatatlanul finom), már tényleg csak plusz infó. A lényeg valóban az, hogy a lilakáposzta selymes, ámde enyhén ress állaga és a friss, harsogó zamatú, lédús sárgabarack egyszerűsége, valamint a zsálya különlegesen fűszeres aromája olyan hármast alkot, ami mennyei harmóniát eredményez. Önmagában vagy köretként egy jófajta sült mellé maga a gyönyör. 

Többet nem is kell róla írni, inkább próbáld ki, mert kihagyhatatlan ez a színeiben és ízvilágában is annyira különleges étel! :)

img_8687.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50-60 dkg felcsíkozott lilakáposzta
  • 3-4 db sárgabarack
  • 4-5 levél friss zsálya
  • só, bors
  • 1 csipet köménymag - opcionális, de erősen ajánlott
  • pár csepp vörösbor ecet
  • csipet cukor vagy édesítő
  • chilipehely - opcionális
  • 1 ek olaj

img_8689.jpg

Elkészítése:

Pároljuk meg egy levés olajon a lesózott és felszeletelt lilakáposztát. Fűszerezzük borssal, cukorral, köménymaggal ecettel és ha szeretjük a pikánsan csípős ízeket, akkor szórjuk meg egy csipet chilipehellyel. Mielőtt elkészülne, adjuk hozzá a felaprított zsálya leveleket és pároljuk össze még pár percig. 

Tálalás előtt keverjük össze a felkockázott sárgabarackokkal és ezzel el is készült ez a csodás, ízes és színes ételünk.

Egyszerű és valóban nagyszerű! :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8692.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9014939870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása