Ez az étel egy ízorgia. Ez a legelső, amit tudnunk kell róla. A többi, miszerint ez lehet akár főétel vagy épp köret, vagy az, hogy a ráfordított idő/energia mértéke meg sem közelíti a csodás eredmény hangsúlyosságát (magyarul: pikk-pakk elkészül és leírhatatlanul finom), már tényleg csak plusz infó. A lényeg valóban az, hogy a lilakáposzta selymes, ámde enyhén ress állaga és a friss, harsogó zamatú, lédús sárgabarack egyszerűsége, valamint a zsálya különlegesen fűszeres aromája olyan hármast alkot, ami mennyei harmóniát eredményez. Önmagában vagy köretként egy jófajta sült mellé maga a gyönyör.
Többet nem is kell róla írni, inkább próbáld ki, mert kihagyhatatlan ez a színeiben és ízvilágában is annyira különleges étel! :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 50-60 dkg felcsíkozott lilakáposzta
- 3-4 db sárgabarack
- 4-5 levél friss zsálya
- só, bors
- 1 csipet köménymag - opcionális, de erősen ajánlott
- pár csepp vörösbor ecet
- csipet cukor vagy édesítő
- chilipehely - opcionális
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Pároljuk meg egy levés olajon a lesózott és felszeletelt lilakáposztát. Fűszerezzük borssal, cukorral, köménymaggal ecettel és ha szeretjük a pikánsan csípős ízeket, akkor szórjuk meg egy csipet chilipehellyel. Mielőtt elkészülne, adjuk hozzá a felaprított zsálya leveleket és pároljuk össze még pár percig.
Tálalás előtt keverjük össze a felkockázott sárgabarackokkal és ezzel el is készült ez a csodás, ízes és színes ételünk.
Egyszerű és valóban nagyszerű! :)
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.