Jófajta marhahús, különleges gombák és ízletes, zamatos vörösbor. Ez a hármas biztos befutó. Markáns ízek, testes összetevők, mégis könnyed étel az eredmény. Egy olyan ízbomba, ami minden falatot kívánatossá tesz, és aminek a maradék szaftját muszáj kenyérrel kitunkolni, nehogy egy csepp is kárba vesszen belőle.
Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki legalább annyira odavan a finom ételekért, mint én :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg marha hátszín
- 15-15 dkg shiitake és déli tőkegomba
- 6 dl vörösbor
- só, bors
- friss rozmaring ls kakukkfű
- 30 dkg szélesmetélt - gm diétában gm tészta
- olaj
Elkészítése:
Miután felszeleteltük a gombákat, egy forró serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd tegyük rá a gombaszeleteket. Rozmaringgal és kakukkfűvel, sóval, borssal pirítsuk össze őket. Vegyük ki a gombákat és a visszamaradt zsiradékon süssük meg a besózott hússzeletek mindkét oldalát. Tegyük vissza rá a gombákat, és most jöhet a vörösbor. Forraljuk az egészet össze, hogy a fűszernövényes aromák bele tudjanak főni a szaftba, a hús meg tudjon puhulni és a gombák is beleadják az összes ízt, amit tartalmaznak. Hagyjuk, hogy a bor redukálódjon, és így sűrű isteni szósszá váljon.
Ha ezzel elkészültünk (kb. 30-40 perc), akkor már csak a tésztát kell kifőznünk.
Tálaláskor a szélesmetéltre halmozzunk a gombából gazdagon, végül a húst tegyük a tetejére, de ne feledjük a szaftot sem! :)
Mennyei csemege ez az étel!
A gombákért köszönet: Amigó, a mi gombánk
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.