Főzés nélkül készített, pikáns, igazi nyári hűsítő leves ez a mostani. A nyári melegben ezek csábító tényező, ha nem kell főzni, nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Egyszerűségét csak a finomsága múlja felül. Ha valaki annyira szereti a kovászos uborkát, mint én, annak biztos befutó lesz ez a leves. Több időt nem is kell szentelni ennek további ecsetelésére, hiszen önmagáért beszél. Habár látványnak nem annyira non plus ultra, a zamata kárpótol mindezért, higgyétek el!
Hozzávalók 2 személyre:
- 50 dkg kovászos uborka - gm diétában krumplival készítve!
- 3 dl görög joghurt - lm diétában növényi vagy lm joghurt
- 1/2 csokor friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- 5 dl zöldség alaplé
Elkészítése:
Aprítsuk fel az uborkákat, tegyük bele egy magas falú edénybe. Adjuk hozzá az összes többi alapanyagot, majd egy botmixerrel pürésítsük sűrű levessé. Tegyük be a hűtőbe és hagyjuk jó alaposan lehűlni. Hidegen tálaljuk!
Előre elkészíthetjük (kb. 5 perc), hogy aztán vacsorára vagy másnap ebédre tálalni tudjuk ezt a hűsítő, mennyei finomságot!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!