Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Hűsítő, hideg kovászos uborka leves

2019. augusztus 13. - Heni süt neked

Főzés nélkül készített, pikáns, igazi nyári hűsítő leves ez a mostani. A nyári melegben ezek csábító tényező, ha nem kell főzni, nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Egyszerűségét csak a finomsága múlja felül. Ha valaki annyira szereti a kovászos uborkát, mint én, annak biztos befutó lesz ez a leves. Több időt nem is kell szentelni ennek további ecsetelésére, hiszen önmagáért beszél. Habár látványnak nem annyira non plus ultra, a zamata kárpótol mindezért, higgyétek el!

img_8912.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg kovászos uborka - gm diétában krumplival készítve!
  • 3 dl görög joghurt - lm diétában növényi vagy lm joghurt
  • 1/2 csokor friss kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 5 dl zöldség alaplé

Elkészítése:

Aprítsuk fel az uborkákat, tegyük bele egy magas falú edénybe. Adjuk hozzá az összes többi alapanyagot, majd egy botmixerrel pürésítsük sűrű levessé. Tegyük be a hűtőbe és hagyjuk jó alaposan lehűlni. Hidegen tálaljuk!

Előre elkészíthetjük (kb. 5 perc), hogy aztán vacsorára vagy másnap ebédre tálalni tudjuk ezt a hűsítő, mennyei finomságot!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8714994910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása