Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Csicseris, vörös pestós zsenge tök

2019. augusztus 26. - Heni süt neked

Ez a recept egy igazi finomságot takar, amely 10 perc alatt elkészül. Csicseriborsós zsenge tök, vörös pestoval ízesítve, ropogós tökmaggal megszórva a teteje. A vörös pesto annyiban különbözik a zöldtől, hogy ebben aszalt paradicsom is van. Minden vega, vegán álma. De valljuk be, a húsevőknek is mennyei lehet egy húsmentes hétfőn, vagy akkor, amikor csak valami könnyűre vágynak.

Zsenge tököt még lehet kapni, a csicseriborsó konzerv tökéletes és gyors megoldás, a vörös pesto már minden nagyobb közértben kapható, a tökmagról, nem is beszélve... :) Tehát minden alapanyag könnyen beszerezhető, az elkészítése pedig pofonegyszerű. 

Tipikusan időkímélő, ízletes, gyors fogás. Mindenkinek ajánlott!

img_8550.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 doboz konzerv csicseriborsó
  • 1 kisebb zsenge tök
  • 2 ek vörös pesto
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek pucolt tökmag
  • só, bors

img_8551.jpg

Elkészítése:

Az olajon pirítsuk le pár perc alatt a kelkockázott tököt, adjuk hozzá a csicserit, sózzuk-borsozzuk, adjuk hozzá a pestót. Keverjük össze és hagyjuk, hogy 1-2 percig összefőjenke az ízek. A tökmagot szárazon pirítsuk le egy tűzforró serpenyőben. 

Ha elkészültünk mindennel, akkor tálaláskor ezzel a tökmaggal szórjuk meg az ételünket. 

Kész is ez a csodás, könnyű, ízeiben telt egytálétel.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8414898926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása