Ez a recept egy igazi finomságot takar, amely 10 perc alatt elkészül. Csicseriborsós zsenge tök, vörös pestoval ízesítve, ropogós tökmaggal megszórva a teteje. A vörös pesto annyiban különbözik a zöldtől, hogy ebben aszalt paradicsom is van. Minden vega, vegán álma. De valljuk be, a húsevőknek is mennyei lehet egy húsmentes hétfőn, vagy akkor, amikor csak valami könnyűre vágynak.
Zsenge tököt még lehet kapni, a csicseriborsó konzerv tökéletes és gyors megoldás, a vörös pesto már minden nagyobb közértben kapható, a tökmagról, nem is beszélve... :) Tehát minden alapanyag könnyen beszerezhető, az elkészítése pedig pofonegyszerű.
Tipikusan időkímélő, ízletes, gyors fogás. Mindenkinek ajánlott!
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 doboz konzerv csicseriborsó
- 1 kisebb zsenge tök
- 2 ek vörös pesto
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek pucolt tökmag
- só, bors
Elkészítése:
Az olajon pirítsuk le pár perc alatt a kelkockázott tököt, adjuk hozzá a csicserit, sózzuk-borsozzuk, adjuk hozzá a pestót. Keverjük össze és hagyjuk, hogy 1-2 percig összefőjenke az ízek. A tökmagot szárazon pirítsuk le egy tűzforró serpenyőben.
Ha elkészültünk mindennel, akkor tálaláskor ezzel a tökmaggal szórjuk meg az ételünket.
Kész is ez a csodás, könnyű, ízeiben telt egytálétel.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!