Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Kínai ötfűszeres serpenyős harcsa zöldségekkel

2019. szeptember 24. - Heni süt neked

Egy könnyed, gyors halas egytálétel, ami megízesíti és megszínesíti a szürke hétköznapokat. Pontosan ilyen ez az afrikai harcsából és sok-sok színes zöldségből készült nem csak egészséges, de igazán ízes fogás is. Csodás ebéd vagy egy nagyszerű vacsora lehet ez az étel. Laktató, mégis könnyed, fűszeres, pikáns, zamatos , egy igazi ínycsiklandó egytálétel. 

Elkészítése 20 perc.

chilis_afrikai_harcsa.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 25 dkg karfiol
  • 25 dkg brokkoli
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db tv paprika
  • 2 szem burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • csipetnyi chilipehely
  • 1 ek olaj
  • kínai ötfűszer keverék
  • 2-3 ek világos szójaszósz - gm diétában a zöldcímkés gm verzió
  • 1- 1,5 dl víz

img_9026.jpg

Elkészítése:

Kockázzuk fel a halat. Öntsünk rá szójaszószt és hagyjuk kicsit állni. Eközben szedjük rózsáira a karfiolt és a brokkolit, kockázzuk fel a paprikákat és a burgonyákat. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben és tegyük bele a zöldségeket, majd pirítsuk le őket kicsit. Most jöhetnek a halkockák. Fűszerezzük az ötfűszer keverékkel és a csipetnyi chilipehellyel, majd öntsük fel kevés vízzel. Fedjük le és pároljuk 5-10 percig. Ezt követően vegyük le a fedőt és hagyjuk a felesleges levet elpárologni, így ezek után már csak pirulni fog az étel. Fedő nélkül süssük további 5-10 percet. Ennyi idő alatt a zöldségek és a hal megpuhulnak, átvéve a pikáns, enyhén csípős fűszerezést.

Elkészült az egytálétel, tálalhatjuk! Legjobb mindezt egyenesen a serpenyőből, hiszen olyan szépen mutatnak a színek így együtt. Ha valaki úgy kívánja, egy kis bagettel kitunkolhatja a mennyei szaftot. Mi így tettünk! :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_9029.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4915162454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cpt. Flint 2019.09.25. 10:32:10

A kép erről az ételről készült? Mert én ott látni vélek hagymát is, ami a receptben nincs (én amúgy tennék bele).
Szerintem ha egy kis szezámmaggal vagy tört földimogyoróval kezdenénk a pirítást, az még jobban feldobná az ételt.
A "baguattel" javítandó "baguette-tel"-re (vagy "bagettel"-re). Vagy ki kell hagyni az idegen szavakat.

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.09.25. 10:35:32

@Cpt. Flint: jogos. köszönöm. javítva.
az ötlet nagyszerű, kipróbálom legközelebb így is! :)
süti beállítások módosítása