Egy könnyed, gyors halas egytálétel, ami megízesíti és megszínesíti a szürke hétköznapokat. Pontosan ilyen ez az afrikai harcsából és sok-sok színes zöldségből készült nem csak egészséges, de igazán ízes fogás is. Csodás ebéd vagy egy nagyszerű vacsora lehet ez az étel. Laktató, mégis könnyed, fűszeres, pikáns, zamatos , egy igazi ínycsiklandó egytálétel.
Elkészítése 20 perc.
Hozzávalók:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 25 dkg karfiol
- 25 dkg brokkoli
- 1 db kápia paprika
- 1 db tv paprika
- 2 szem burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- csipetnyi chilipehely
- 1 ek olaj
- kínai ötfűszer keverék
- 2-3 ek világos szójaszósz - gm diétában a zöldcímkés gm verzió
- 1- 1,5 dl víz
Elkészítése:
Kockázzuk fel a halat. Öntsünk rá szójaszószt és hagyjuk kicsit állni. Eközben szedjük rózsáira a karfiolt és a brokkolit, kockázzuk fel a paprikákat és a burgonyákat. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben és tegyük bele a zöldségeket, majd pirítsuk le őket kicsit. Most jöhetnek a halkockák. Fűszerezzük az ötfűszer keverékkel és a csipetnyi chilipehellyel, majd öntsük fel kevés vízzel. Fedjük le és pároljuk 5-10 percig. Ezt követően vegyük le a fedőt és hagyjuk a felesleges levet elpárologni, így ezek után már csak pirulni fog az étel. Fedő nélkül süssük további 5-10 percet. Ennyi idő alatt a zöldségek és a hal megpuhulnak, átvéve a pikáns, enyhén csípős fűszerezést.
Elkészült az egytálétel, tálalhatjuk! Legjobb mindezt egyenesen a serpenyőből, hiszen olyan szépen mutatnak a színek így együtt. Ha valaki úgy kívánja, egy kis bagettel kitunkolhatja a mennyei szaftot. Mi így tettünk! :)
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!