Gyors, ízletes csemege rohanós hétköznapokra (is). A fűszeres darált marhahús a szájban szétrobbanó édes, sült koktélparadicsomokkal igazi finomság a húsevőknek. A legjobban kézzel szeretjük enni, megsütött tortilla lapot és/vagy naan kenyeret, esetleg pitát segítségül hívva. A hús szaftját könnyedén tunkolgatva, egy kis friss kevert salátát mellé ropogtatva mennyei ebéd, vagy akár vacsora is lehet ez az étel. Egészséges, gyors fogás, amit pikk-pakk elkészíthetünk, amíg megterítjük az asztalt :)
Jó szívvel ajánlom!
Hozzávalók 2 személyre:
- 35-40 dkg jó minőségű darát marhahús
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- só, bors, cayenne bors, római kömény
- fahéj - opcionális
- 1 ek. paradicsompaszta (püré)
- 1 doboz friss kevert saláta
- 1 ek. olaj
- 1 dl víz
Elkészítése:
Az olajon megfuttatjuk a hagyma felét, majd rádobjuk a húst. Fűszerezzük ízlés szerint. A fahéj elhagyható, de egy kis keleties ízt kölcsönöz az ételnek. Pirítsuk össze egy kevés víz hozzáadásával addig, amíg a hús meg nem puhul, a szaft pedig nem redukálódik.
Mindeközben egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd tegyük bele a paradicsomokat. Hagyjuk, hogy megsüljenek, kicsit összeessenek. Sózzuk, borsozzuk.
Ha minden elkészült, akkor salátaágyon tálalva a fűszeres darált húst, tetején a sült koktélparadicsommal, már neki is kezdhetünk a már említett pitával/naannal/tortillával falatozni ezt a csodás egytálételt.
Egészséges, friss, gyorsan elkészül. Ha valaki úgy gondolja, nyugodtan készítsen hozzá spegettit vagy egyéb tésztát. Úgy is tökéletes lesz :)
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!