Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fűszeres darált marhahús, sült koktélpraradicsommal

2019. október 08. - Heni süt neked

Gyors, ízletes csemege rohanós hétköznapokra (is). A fűszeres darált marhahús a szájban szétrobbanó édes, sült koktélparadicsomokkal igazi finomság a húsevőknek. A legjobban kézzel szeretjük enni, megsütött tortilla lapot és/vagy naan kenyeret, esetleg pitát segítségül hívva. A hús szaftját könnyedén tunkolgatva, egy kis friss kevert salátát mellé ropogtatva mennyei ebéd, vagy akár vacsora is lehet ez az étel. Egészséges, gyors fogás, amit pikk-pakk elkészíthetünk, amíg megterítjük az asztalt :)

Jó szívvel ajánlom! 

img_9040.jpg

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 35-40 dkg jó minőségű darát marhahús
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • só, bors, cayenne bors, római kömény
  • fahéj - opcionális
  • 1 ek. paradicsompaszta (püré)
  • 1 doboz friss kevert saláta
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl víz

img_9041.jpg

Elkészítése:

Az olajon megfuttatjuk a hagyma felét, majd rádobjuk a húst. Fűszerezzük ízlés szerint. A fahéj elhagyható, de egy kis keleties ízt kölcsönöz az ételnek. Pirítsuk össze egy kevés víz hozzáadásával addig, amíg a hús meg nem puhul, a szaft pedig nem redukálódik. 

Mindeközben egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd tegyük bele a paradicsomokat. Hagyjuk, hogy megsüljenek, kicsit összeessenek. Sózzuk, borsozzuk. 

Ha minden elkészült, akkor salátaágyon tálalva a fűszeres darált húst, tetején a sült koktélparadicsommal, már neki is kezdhetünk a már említett pitával/naannal/tortillával falatozni ezt a csodás egytálételt.

Egészséges, friss, gyorsan elkészül. Ha valaki úgy gondolja, nyugodtan készítsen hozzá spegettit vagy egyéb tésztát. Úgy is tökéletes lesz :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5515163320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása