Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy ez az étel egy igazi csemege mindazoknak, akik szeretik a csirkemájat. Semmi flanc, semmi hókuszpókusz, csak a letisztult ízek, zamatok egy kevés, de valóban kevés fűszerezéssel gazdagítva.
Képzelj el egy sűrű, ízletes szaftot, puha csirkemell kockákat és vajpuhára sült csirkemájat, mindezt zöldborsóval felturbózva, hogy elnyerje egytálétel jellegét. :)
Kár is tovább írnom erről, inkább nézd meg! Képzeld el, ahogy a szádban eggyé válnak a különböző összetevők ízei. Ha elképzelted, akkor garantálom, hogy el is akarod készíteni!
Nosza! :)
Hozzávalók 4 fő részére:
- 50 dkg csirkemáj
- 25 dkg csirkemell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg zöldborsó
- só, bors - ízlés szerint kis zsálya
- csipet fűszerpaprika
- 2 ek olaj
- 1 dl alaplé vagy víz
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a csirkemell kockákat, fűszerezzük. Lefedjük és 5-10 percig hagyjuk párolódni.
Ezután beletesszük a csirkemájat, kicsit lepirítjuk. Felöntjük kevés alaplével/vízzel.
Újabb 10 perc után beletesszük a zöldborsót és összefőzzük, amíg az a kis szaft, amit a hagyma ad, besűrűsödik, a máj és a hús megpuhul a borsóval együtt. Halkan jegyzem meg, hogy a zsálya elhagyható, de szerintem kell bele! A máj és a zsálya ugyanis országos cimborák. Nagyon jól kiegészítik egymást! :)
Ezzel el is készült ez a csodás egytálételünk.
Tipp: a szárnyas májat mindig nyugodtan meg lehet sózni, nem fog megkeményedni.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!