Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Birsalmás libaleves

2019. október 27. - Heni süt neked

Ugye az megvan, hogy libát nem csak Márton-napkor vagy karácsonykor lehet enni, hanem az év bármely szakában?!

Ez épp olyan, mint a halfogyasztás. Hajlamosak vagyunk csak ünnepnapkor elkészíteni egy-két csodás halételt, és az is leginkább halászlé vagy rántott hal. A liba/kacsa is ilyen. Ne csak sültekben gondolkozzunk! Hiszen annyiféle megoldás van még. Például ez a libaleves, ami birsalmával van megbolondítva. A beszerzése egyszerű, az ára kimondottan olcsó, hiszen libaaprólékból készült, az eredmény fenomenális! :)

Érdemes tehát többször libaságokat készíteni, megéri!

img_9629.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • libaaprólék (3 nyak, 25 dkg zúza, 2 szárnytő)
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 cs. zellerzöld
  • 1/2 db birsalma
  • só, bors
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk csombor (borsikafű)
  • tálaláskor 1 ek tejföl - lm diétában növényi tejföl

img_9631.jpg

Elkészítése:

Tegyük fel a megmosott aprólékot annyi hideg, sós vízbe, amennyi 2-3 ujjnyira ellepi a húsokat. Hagyjuk felforrni, szedjük le a habot a tetejéről, majd ezek után takarékon gyöngyözve főzzük tovább.

Ezalatt tisztítsuk meg a zöldségeket, karikázzuk fel a répákat, és kockázzuk fel a magházától megszabadított birsalmát. 

Kb. 3/4 órát főzzük a levest, amikor jöhetnek a zöldségek és a zellerzöld. Fűszerezzük ízlés szerint. Ezzel újabb félórát főzzük, amikor már majdnem elkészül, akkor tegyük bele a birsalma kockákat. 15-20 perc alatt elkészül a mennyei levesünk. 

Csöppet savanykás, testes leves az eredmény, amit tálaláskor még egy kanál tejföllel koronázunk meg.  Sűrű, ízletes, különleges és valóban csodás zamatú ez a leves. Kipróbálásra erősen ajánlott! :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_9627.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2515266954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása