Ugye az megvan, hogy libát nem csak Márton-napkor vagy karácsonykor lehet enni, hanem az év bármely szakában?!
Ez épp olyan, mint a halfogyasztás. Hajlamosak vagyunk csak ünnepnapkor elkészíteni egy-két csodás halételt, és az is leginkább halászlé vagy rántott hal. A liba/kacsa is ilyen. Ne csak sültekben gondolkozzunk! Hiszen annyiféle megoldás van még. Például ez a libaleves, ami birsalmával van megbolondítva. A beszerzése egyszerű, az ára kimondottan olcsó, hiszen libaaprólékból készült, az eredmény fenomenális! :)
Érdemes tehát többször libaságokat készíteni, megéri!
Hozzávalók 4 személyre:
- libaaprólék (3 nyak, 25 dkg zúza, 2 szárnytő)
- 2-3 db sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 cs. zellerzöld
- 1/2 db birsalma
- só, bors
- 1 db babérlevél
- 1 tk csombor (borsikafű)
- tálaláskor 1 ek tejföl - lm diétában növényi tejföl
Elkészítése:
Tegyük fel a megmosott aprólékot annyi hideg, sós vízbe, amennyi 2-3 ujjnyira ellepi a húsokat. Hagyjuk felforrni, szedjük le a habot a tetejéről, majd ezek után takarékon gyöngyözve főzzük tovább.
Ezalatt tisztítsuk meg a zöldségeket, karikázzuk fel a répákat, és kockázzuk fel a magházától megszabadított birsalmát.
Kb. 3/4 órát főzzük a levest, amikor jöhetnek a zöldségek és a zellerzöld. Fűszerezzük ízlés szerint. Ezzel újabb félórát főzzük, amikor már majdnem elkészül, akkor tegyük bele a birsalma kockákat. 15-20 perc alatt elkészül a mennyei levesünk.
Csöppet savanykás, testes leves az eredmény, amit tálaláskor még egy kanál tejföllel koronázunk meg. Sűrű, ízletes, különleges és valóban csodás zamatú ez a leves. Kipróbálásra erősen ajánlott! :)
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!