A nemes egyszerűség, a kevés alapanyag - maximális élvezet kombó mindig elkápráztat. Lenyűgöz, ahogy egy sima sárgarépa szintet tud lépni attól, hogy másképp állunk hozzá, és nem mellék-, hanem főszereplőként kezeljük. Ez az étel ugyanis egy kis plusszal főétellé vagy épp különleges köretté avanzsál. Nem kell más hozzá, mint némi fantázia és nyitottság. :)
Az eredmény egy lélegzetelállítóan finom és különleges fogás lett.
Hozzávalók 2 személyre:
- 4-5 szál sárgarépa
- kevés vaj/olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 1 ek (organikus) levendulavirág
- só, bors
- pár csepp citromlé
- 1 dl víz
Elkészítése:
Kevés vajon pirítsuk le a felkockázott hagymát. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépákat. Adjunk hozzá 1 dl vizet, majd fedő alatt pároljuk puhára. Ennyi idő alatt (amíg megpuhul a répa) épp el fog párologni az a kevés víz, ami inkább azért kell hogy gőz képződhessen a fedő alatt és párolódjon a zöldség. Nyugodtan hagyjuk, hogy lepiruljon a répa, csak ne engedjük megégni!
Ha elkészült, tálaláskor szórjuk meg kevés levendulavirággal. Különlegessé teszi az amúgy is egyedi ételünket. Legvégül pár csepp citromlével egyensúlyozzuk a répa édességét. Mennyei harmónia ez így együtt! :)
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!