Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Gyümölcsös sült zabkása

2019. november 09. - Heni süt neked

Hétvége. Lustálkodás. Kényeztető ételek. Mert megérdemeljük. Ez a finomság, ami épp olyan tökéletes reggelinek, mint desszertnek, pont az ilyen hétvégi lazulásokra való. Amikor pár perc előkészület után csak betoljuk a sütőbe a cuccot, mi meg visszakúszunk a jó meleg ágyba, hogy tovább élvezzük a semmittevés mennyei élményét. Viszont a teljes élvezet, a kéjes hümmögés majd akkor lesz, amikor kanalanként élvezzük ki a gyümölcsös sült zabkásánkat.  Mert az igazi dolce far niente érzését ez a már-már erkölcstelen élvezetet nyújtó süti jelenti. 

img_9679.jpg

Hozzávalók:

  • 20 dkg apró szemű zabpehely - gm diétában a gm verzió
  • méz vagy egyéb édesítő - ízlés szerint
  • 25 dkg (bogyós gyümölcsök )- vagy mazsola, aszalt gyümölcsök
  • 1  marék különböző mag: mogyoró, dió, egyebek - ki mit szeret
  • víz
  • 1,5 dl tej - lm diétában lm/növényi tej
  • 1 mk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • tejszín/növényi tejszín - opcionális

img_9680.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Áztassuk be 10 percre a zabpelyhet annyi vízbe, amennyi ellepi. Közben készítsünk el egy jó kávét. Ha megszívta magát a pehely, keverjük bele a mézet, a tejet és a gyümölcsök és magvak kétharmadát. Egy kiolajozott tűzálló edénybe/sütőformába öntsük a masszát (ne aggódj, ha kicsit hígnak tűnik, ilyennek kell lennie), majd szórjuk meg a maradék gyümölccsel és magvakkal. 

Toljuk be az előmelegített sütőbe 180 fokra és süssük 25 -30 percig. Most lehet visszamászni az ágyba. :)

Akkor van kész, ha szép aranybarnára sül és a tűpróbát is kiállta.

Tálaláskor egy kanál felvert tejszínt tegyünk a tetejére, minden adaghoz! Megkoronázza a ropogós sütinket!!!

Melegen reggelire, kihűlve desszertként ajánlom ezt a mennyei finomságot.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_9681.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9415298724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása