Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Újrahasznosítás csúcsa: a meleg tésztasaláta

2019. november 25. - Heni süt neked

Imádom a hétfői újrahasznosító recepteket. A hétvégi finomságokból visszamaradt sokféleségből egyvalami ízes ételt összeállítani. Eleve a pazarlás ellen vagyok, de ételt kidobni végképp nem szeretek. De olykor az ember csak áll a hűtő előtt, és szemrevételezi az ott lévő kajákat, annak reményében, hogy azt még fel tudja használni. Az egyik baj a megmaradt ételekkel, hogy sosem tesznek ki egy ebédre/vacsorára valót. Igen ám, de ha összetesszük-amink-van alapon gondolkodunk, akkor lehetséges, hogy összejön egy pazar egytálétel. Mint például most ez a meleg tésztasaláta, aminek az alapja darált marhahúsos ragu, amit feltuningoltam fűszerekkel, és a spájz rejtekéből egy-két kiegészítővel. És el is készült ez a finomság:

img_9616.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg darált marhahús - tökéletes erre a célra vmi megmaradt ragu/pörkölt
  • 25 dkg csigatészta - gm diétában gm tészta
  • 15 dkg bacon - opcionális, de ha lapul vhol a hűtőben, használjuk fel!
  • 1/2 doboz csicseriborsó konzerv - lé nélkül
  • húslevesből megmaradt főtt zöldség
  • 1/2 cs. koriander zöld vagy petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • 1 tk ötfűszer keverék
  • 1 ek fenyőmag vagy napraforgómag vagy bármilyen mag, amit találunk

Elkészítése:

A kiinduló pont az, hogy újrahasznosítsunk. Hát vegyük elő a hétvégéről megmaradt ragut, pörköltöt vagy akár sült húst. Ha pörköltből készítjük, akkor a szaftját NE tegyük bele (azt nyugodtan kenjük kenyérre, isteni úgy!), csak a húst. Ha sült húst használunk, akkor azt kockázzuk fel. Egy serpenyőben melegítsük fel, adjuk hozzá a főtt leves zöldséget, a csicserit, vágjunk bele a paradicsomot, fűszerezzük az ötfűszer keverékkel és forraljuk át, hogy az ízek összebarátkozzanak ( a pörkölthöz/sült húshoz adjunk egy kevés vörösbort, azzal gazdagítsuk, hogy szaftja legyen). 

Ez idő alatt főzzük ki a tésztát sós vízben. Majd keverjük össze a raguval.

Tálaláskor szórjuk meg a felaprított friss korianderrel és fenyőmaggal. 

Ennyi. Gyors. Hasznos. Egyszerű. Nagyszerű. Hát nem csodás? :)

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_9620.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2415266942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása