Egy kis könnyedség, így az ünnepek előtt az ételekben is nagyon szükséges. Készítsük fel a gyomrunkat a kötelező, családi nagy evésekre. Karácsony/Hanukka feloldást ad az összes ígéretünk alól, amiket akár az egészséges, akár a fogyókúrás étrendünkre tettünk január elsején, nyár előtt, ősszel vagy tegnap!
De mielőtt elkezdődne a kulináris tortúra, próbáljunk meg egyszerű és könnyű finomságokkal rákészülni.
Például ezzel a kelbimbós recepttel. A kelbimbó legalább olyan megosztó étel, mint a brokkoli. Vagy utálod vagy szereted (esetleg csak megtűröd a családi asztalon). De ez az elkészítési mód - bátran állíthatom -, hogy mindenkinek a kedvére lesz. Kívül ropogós, belül puha finomság, amit egy friss és különleges mártással dobunk fel.
Hozzávalók 2 személyre:
- 0,5 kg kelbimbó
- 1 csepp olívaolaj
- friss bazsalikom
- friss chilipaprika vagy szárított chilipehely
- 2 dl (szója) joghurt
- 2 ek tahini
- fél citrom leve
Elkészítése:
Sós vízben főzzük meg a kelbimbókat. Ha elkészült, öntsük le róla a vizet, majd tegyük két papírtörlő közé és egy nyújtófával, vagy valami nehezékkel lapítsuk ki a kelbimbókat úgy, hogy ezzel a felitatjuk a felesleges a nedvességet is.
Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyünk pár csepp olajat, hevítsük fel, majd tegyük bele a szétlapított, de azért egyben lévő kel darabokat.
Süssük ropogósra mindkét oldalukat. Ha már megsültek, akkor öntsük rá a tahiniből, joghurtból, citromléből, sóból és borsból álló mártásunkat.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejüket felaprított (kimagozott) chilipaprikával (a joghurt finoman ellensúlyozza majd az enyhe csípősségét), valamint friss bazsalikommal.
Mondjuk ki nyugodtan: MENNYEI!!!
Vegánok kedvence, ha szója joghurttal készítjük! :)
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!