Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Bébi pok choi fűszeres sült paradicsomszósszal

2020. február 05. - Heni süt neked

Egy könnyed pénteki böjtös ételt ajánlok a figyelmetekbe. Egyre több helyen (zöldséges, szupermarket stb.) már lehet kapni pok choi-t, sőt bébi pok choi-t is. Ez egy ázsiai káposztaféle, ami zsenge és nagyon zamatos. Persze mindenképpen szükségeltetik hozzá némi fűszer, hogy ezt az alapízt kicsalogassuk és még hangsúlyosabbá tegyük. Például a paradicsom nagyon kellemesen harmonizál a pok choi ízvilágával, főleg ha egy kevés chilivel feltüzeljük és mennyei fűszerekkel bolondítjuk meg :)

Az elkészítése végtelenül egyszerű és gyors. Kellemes, üdítő színfoltja lehet egy laza pénteknek.

img_9456.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1-1 bébi pok choi vagy 1 db pok choi
  • 2 doboz kockázott, jó minőségű paradicsom konzerv
  • só, bors, chilipehely, őrölt római kömény, őrölt koriander mag, őrölt édeskömény 
  • pár csepp olívaolaj

img_9459.jpg

Elkészítése:

Forrósítsunk fel egy (grill) serpenyőt pár csepp olajjal, majd a félbevágott pok choi-t fektessük bele a vágott felületével lefelé. Hagyjuk megpirulni (ezt már kicsit alacsonyabb hőfokon, hogy ne égjen, csak karamellizálódjon), majd fordítsuk meg. Pár perc után vegyük ki és a visszamaradt olajra öntsük rá a konzerv paradicsomokat. Fűszerezzük és hagyjuk redukálódni a szaftot, amíg az besűrűsödik és az ízek koncentrálódnak. Ha elkészült tegyük bele a sült pok choi darabokat.

Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal! 

Előkészülettel együtt sem telik 20 percnél többe az elkészítése ennek a különleges, mégis egyszerű ételnek. 

Önálló ételként is megállja a helyét, de természetesen körettel is pompás. Ajánlom a rósejbnit, kuszkuszt, kölest, bulgurt vagy épp sima főtt krumplit. 

Jó szívvel ajánlom az új ízeket felfedezőknek, az alakjukra vigyázóknak és alapvetően mindenkinek! :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_9458.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5715220832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2020.02.06. 18:47:53

Imádom ezt a káposztát, de eddig mindig csak távol-keleti ételekhez készítettem, az azokhoz illő ízesítéssel. Ez egy új módja lesz. Köszi!
süti beállítások módosítása