Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Téli színes, zöldséges egytál

2020. február 09. - Heni süt neked

Vágyom a színeket télen, amikor minden sivár és színtelen. Vágyom színesebben öltözni, pedig a fekete a kedvencem, vágyom az ételekben is a színkavalkádot. Imádok a színekben tobzódni! :) Ezért készítek ilyen egyszerű, de szemetgyönyörködtető finomságot, ami hétköznapi ebédnek, vacsorának vagy egy szombati ebédnek is kitűnő. 

Van itt kérem szépen minden: kale (fodros kel), póré, piros kaliforniai paprika, csirkemell, paradicsom, lila krumpli, gyömbér. Csuda finom egység, ízbomba, egészség, tökéletes egytálétel. Minden egyben... :)

img_0108.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg kale (fodros kel)
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db burgonya (lila)
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis darab gyömbér reszelve
  • só, bors, római kömény
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

Egy serpenyőben hevítsünk olajat és adjuk hozzá a felkarikázott pórét. Most jöhet a felkockázott csirkemell. Fehéredésig pirítsuk le. Sózzuk, borsozzuk, egy csipet római köménnyel és a gyömbérrel fűszerezzük. Tegyük bele a felkockázott paprikát, paradicsomot és krumplit, pirítsuk össze az egészet, ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet/fehérbort, legvégén kerül bele a felcsíkozott fodros kel is. Majd fedő alatt hagyjuk pár percig megpuhulni, összeérni az ízeket.

És hát ennyi is az egész. Előkészülettel együtt max. fél óra. :)

Ajánlom mindenkinek, jó szívvel!

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_0107.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6115450980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2020.02.16. 09:48:33

Képzeld, Heni! Tegnap (szombaton) eljutottam a Lehelre és végre kaptam fodros kelt. Máshol nem nagyon szoktam látni. Így most a recepted lesz ebédre köretnek, csirke nélkül. Izgi! Nálunk hal lesz a "hús".

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2020.02.16. 09:51:13

@Attilajukkaja: de jó!!! :) örülök.
jó főzést és még jobb étvágyat hozzá! ;)
süti beállítások módosítása