Vágyom a színeket télen, amikor minden sivár és színtelen. Vágyom színesebben öltözni, pedig a fekete a kedvencem, vágyom az ételekben is a színkavalkádot. Imádok a színekben tobzódni! :) Ezért készítek ilyen egyszerű, de szemetgyönyörködtető finomságot, ami hétköznapi ebédnek, vacsorának vagy egy szombati ebédnek is kitűnő.
Van itt kérem szépen minden: kale (fodros kel), póré, piros kaliforniai paprika, csirkemell, paradicsom, lila krumpli, gyömbér. Csuda finom egység, ízbomba, egészség, tökéletes egytálétel. Minden egyben... :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemell filé
- 25 dkg kale (fodros kel)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db burgonya (lila)
- 1 db póréhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 kis darab gyömbér reszelve
- só, bors, római kömény
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Egy serpenyőben hevítsünk olajat és adjuk hozzá a felkarikázott pórét. Most jöhet a felkockázott csirkemell. Fehéredésig pirítsuk le. Sózzuk, borsozzuk, egy csipet római köménnyel és a gyömbérrel fűszerezzük. Tegyük bele a felkockázott paprikát, paradicsomot és krumplit, pirítsuk össze az egészet, ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet/fehérbort, legvégén kerül bele a felcsíkozott fodros kel is. Majd fedő alatt hagyjuk pár percig megpuhulni, összeérni az ízeket.
És hát ennyi is az egész. Előkészülettel együtt max. fél óra. :)
Ajánlom mindenkinek, jó szívvel!
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!