Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Májas hurka másképp sütve, puliszkával

2020. február 12. - Heni süt neked

Csupán kényelmi szempontok vezéreltek, amikor olyan ételt találtam ki, ami tulajdonképpen kettő az egyben fogás, vagyis amikor a hús és köret egyszerre készül el. Szeretem, ha időt tudok megspórolni, és azt is, amikor csak beteszem az ételt a sütőbe és amíg az sül, addig teljesen szabadon garázdálkodhatok a szabdidőmmel. 

A májas hurka nagy kedvenc. A puliszka szintén. Gondoltam egyet és összesütöttem őket. Tulajdonképpen ez egyfajta magyar pásztor pite (Sheperd's pie), ami ugye egy ragu, ráhalmozva a burgonyapüré, mindez a sütőben összesütve, ropogós megsütve. Csak ebben az esetben a hurkát karikáztam fel egy piteformába, és puliszkával fedtem be. A sütős megoldás ugyanaz maradt.

Mondhatom isteni lett. Ahogy a hurkadarabok kisültek, a puliszka szépen beszívta magába sülés közben a csodás szaftot, ami kisült a hurkából.

Két előnye is van : kevés hozzávaló kell csak hozzá és teljesen gluténmentes :)

Ellenállhatatlan lett az eredmény. Kihagyhatatlan. Muszáj neked is kipróbálnod!

img_0332.jpg

Hozzávalók 4-6 főre:

  • 4 db kisebb vagy 2 db nagyobb májas hurka - rizzsel készült, így gm!
  • 1 bögre kukoricadara
  • 2 bögre víz
  • só, bors
  • chilipehely - opcionális

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Szeleteljük fel a hurkát ujjnyi vastag szeletekre egy kerek pite/torta/vagy bármilyen tűzálló formába.

img_0312.jpg

Tegyük félre, amíg elkészítjük a puliszkát:

Egy lábosba szórjuk bele a kukoricadarát, és öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Egy kis chilipelyhet is simán elbír :) Kevergessük, amíg vulkánszerűen nem kezd el pöfögni. Akkor aztán óvatosan (nehogy leégesse a kezünk a kipöfögő kása) folytassuk a kevergetést, mert ilyenkor hajlamos leégni. Szóval takarékon kevergessük sűrűn, amíg a dara teljesen be nem dagad.

img_0315.jpg

Ha ezzel elkészültünk, akkor fedjük be a puliszkával a hurkaszeleteket és toljuk be az előmelegített sütőbe. Süssük 180 fokon kb. 40-45 percet. Ennyi idő alatt megsül a hurka, a puliszka ropogósra sül a tetején.

img_0327.jpg

Végül szeleteljük fel, mint egy tortát. Elég tömény egy étel ez, így nem kell belőle óriási adag. Egy-egy cikk puliszkás hurka bőven elég lesz mindenkinek! :)

Savanyúság erősen ajánlott hozzá! Talán még egy kis kenyér is... 

Igazi téli étel. Csupa finomság. Minden falat mennyei élvezet! Ki ne hagyd! 

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_0329.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1015451120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása