Egyik nagy kedvencem ez az étel. Ugyanis ahhoz a többséghez tartozom, aki a töltött csirkecombból legjobban a tölteléket szereti. Te nem így vagy vele? :)
Erre az örök problémára megoldás ez a verzió. Rengeteg töltelék, és persze ropogósra sült csirke is van itt bőven. Pikk-pakk összekészíted a hozzávalókat, betolod a sütőbe, hagyod ropogósra, aranybarnára sülni és utána csak elégedetten fogyasztod el ez a minden falatjában mennyei étket.
Pofonegyszerű. Semmi flanc. A konyhában mindig megtalálható alapanyagok. Ennyi az elkészítése.
És az íze? Leírhatatlan. Próbáld ki! Bolondítsd meg úgy, ahogy csak a szád íze kívánja. :)
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db egész csirkecomb
- 8 db tejben áztatott szikkadt zsemle - gm verzióban gm kenyér/gm zabpehely - lm diétában lm tej
- só, bors, kakukkfű, szerecsendió, majoranna - ízlés szerint
- 20 dkg csirkemáj
- 5 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- kevés zsiradék
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
Áztassuk be a szikkadt zsemléket a tejbe. Annyit öntsünk rá, hogy ellepje. Hagyjuk, hogy megszívja magát, maradt alaposan csavarjuk ki, morzsoljuk egész apróra.
Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá az elkapart csirkemájakat, a tojásokat, majd legvégül a felaprított petrezselymet. Fűszerezzük és keverjük össze alaposan!
Kenjünk ki kevés zsiradékkal egy tepsit vagy tűzálló tálat, majd öntsük bele a tölteléket. A tetejáre helyezzük el a besózott csirkecombokat.
Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 190 fokon először 15 percig (légkeveréssel, ha van), majd további 20-25 percig 170 fokon. Ennyi idő alatt a csirkecomb megpuhul, a bőre ropogós, a töltelék aranybarna színű lesz.
Ha kivettük, hagyjuk kicsit pihenni. De ijedjünk meg, ha enyhén összeesik a töltelék, ez normális :)
Tálaláskor kínáljunk hozzá savanyúságot vagy salátát. Rósejbni, hasábburgonya, krumplipüré tökéletesen passzol hozzá.
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!