Ha még éltél egyszerű és naggggyon finom ételt, akkor EZ az! Nem akarom magam fényezni, mert valójában sem tudás, sem nagy fantázia nem kellett az elkészítéséhez, mégis akkorát szólt így együtt ez a hús-zöldség összeállítás, hogy bevallom nem is gondoltam volna.
Mert hát tulajdonképpen csak egy kis vaj, sárgarépa, pár szelet csirkemell - ennyi kell ahhoz, hogy varázsoljunk :)
Azonban ami már korábban is bejött, és ami lenyűgözővé teszi ezt az ételt is, az a levendulavirág!
Egyszerű kis valami, mégis olyan csavart ad az alapízekhez (ez esetben só, bors), hogy az leírhatatlan.
Érdemes bioboltban érdeklődni utána, beszerezni, hogy olykor-olykor használhassuk salátákba vagy sültekhez.
Megjegyzés: kevesen tudják, de a levendula a provanci fűszerkeverék egyik alapja!
De lássuk a mostani finomságot:
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg csirkemell filé
- 1 nagy csomag (új, édes) sárgarépa
- durva szemű só és durvára őrölt bors
- 1 ek vaj/margarin
- 1 mk levendulavirág
- 1 dl fehérbor/víz
- egy csepp méz
Elkészítése:
Serpenyőben hevítsünk vajat, majd a besózott, borsozott csirkemell szeleteket süssük meg mindkét oldalukon. Vékonyra szelt húsnál hamar elkészül.
Majd vegyük ki és tegyük bele a megmosott és papírtörlővel áttörölt (ne hámozd meg!) sárgarépákat.
Pirítsuk le kissé, majd öntsük fel a fehérborral és szórjuk a meg a levendulavirággal. Majd fedjük le és takarék/közepes lángon hagyjuk párolódni. Kb. 5 perc után vegyük le a fedőt és hagyjuk, hogy a lé elpárologjon, és vajjal körbevont, levendulás répa megsüljön.
Tálaláskor a répákat helyezzük a tányér közepére, egy csepp mézzel tegyük még izgalmasabbá az ízeit, majd erre tegyük a sült hússzeleteket. Végül még díszítésként szórjuk meg kevés levendulával.
Hát ennyi. Ennyi ez a mámorítóan finom és pofonegyszerű finomság :)
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!