Maradjunk az egyszerűségnél. Mert kinek van kedve órákat eltölteni a konyhában mindenféle pepecseléssel, mikor friss, idei alapanyagok felhasználásával gyorsan és pofonegyszerűen tudunk olyan finomságokat az asztalra varázsolni, mint például ez az étel. A hétköznapok királynője. Királynő, pedig semmi pucc, semmi flanc nincs benne, bármikor elkészíthető olymódon, hogy teljesen feldobja ebédünket/vacsoránkat. Hiszen van itt haragos zöld kale (fodros kel), csipetnyi ánizs ízt és roppanósságot belecsempésző édeskömény gumó, újkrumpli, zsenge sárgarépa, húsos csiperke és hogy legyen egy kis tüzesség is benne, chili paprika. Na és persze egy kis darált hús, hogy némi fajsúlyossága is legyen az egésznek :)
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 30 dkg sertés/marha/csirke/pulyka darált hús
- 1 db édeskömény gumó
- 3-4 db kisebb újkrumpli
- 2-3 szál sárgarépa
- 30 dkg csiperke
- 4-5 szál kale (fodros kel)
- 1 db chili paprika
- só, bors, római kömény, őrölt koriandermag, őrölt gyömbér
- olaj
Elkészítése:
Kevés zsiradékon lepirítjuk a darált húst fehéredésig, majd fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkarikázott, felkockázott, felcsíkozott zöldségeket, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg ressre nem puhul. Vagyis ne legyen szétfőzve, legyen még harapható, de azért nem kemény. Majd fedő nélkül pirítsuk össze az egészet, elfőzve a felesleges nedvességet. Ne feledjük, hogy hozzáadott víz nélkül is levelet ereszt! Azonban ez az étel pirított, és nem lében tocsogó szaftos valami.
Nagyjából 20 perc alatt el is készültünk ezzel a színes, roppanós, ízekben gazdag egytálétellel.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!