Egy jó kínai? Otthon? Percek alatt? Igen!!!! Ráadásul nem is kell hozzá bevásárolni, mert az alapanyagok behelyettesíthetőek, illetve általában fellelhetőek egy hűtőben, spájzban. De ha mégsem, hát a sarki boltból is beszerezhetőek. Az elkészítésük pedig sem tapasztalatot, sem időt nem igényel. Szóval: nyugadtan tessék belevágni és a család, barátok, barátnők imádni fogják...
Hozzávalók:
- gomba
- sárgarépa
- zsenge tök
- zellergumó
- újhagyma (zöldjével együtt)
- kínai tojásos tészta (vagy rizstészta glutén érzékenyeknek)
- zsiradék
- szójaszósz, halszósz, édes chiliszósz
- chilipaprika
Elkészítése:
A zsiradékon megpirítom a julien-re (vékony csíkokra) vágott zöldségeket, a felkarikázott újhagymát. Fűszerezem a szószokkal, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszem a tésztát, lefedem a serpenyőt és hagyom megpuhulni a tésztát. Ha felszívta a folyadékot, akkor lesütöm egészen addig, amíg elnyeri igazi pirított tészta jellegét. Tálaláskor chili paprika szeletekkel szórom meg. Ennyi! :)
Jó étvágyat!