Őszinte leszek. Nem saját kútfőből dolgoztam. Egy amerikai oldalon láttam és nagyon megtetszett az egyszerűsége. Villámgyorsan elkészül, nagyon finom, aromás és őszt idéző ízei vannak. Pár szem alma, cukor és fahéj, leveles tészta. Amikor a sütőben sül, olyan isteni illatok keringenek a lakásban, hogy az egyszerűen mámorító. Plusz egy kis napfény, és az ember a mennyországban érzi magát így október végén... Ajánlom mindenkinek, aki szeret egy kis kényeztetést érezni ősszel is.
Hozzávalók (9 db lesz belőle):
- 1 cs. leveles tészta (akár Schar mélyfagyasztott gm leveles tészta 250 gr.)
- 4-5 db kisméretű alma
- 10-15 dkg cukor
- 2 ek. fahéj
- 1 db tojás
Elkészítése:
A kiengedett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, nagyjából négyzet formára. Egy késsel (én pizzavágót használtam) felvágjuk 3x3 kockára, így kapunk 9 tészta darabot. Lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk bőven a fehéjas cukorral. Erre tesszük a félbevágott és a magházától megfosztott almát, amit közepesen vékonyra szeleteltünk, de egyben tartottuk. felhajtjuk rá a tészta széleit, a sarkakat összecsippentjük. A Visszahajtásokat is lekenjük a maradék tojással, majd az almák tetejét megszórjuk a maradék cukros fahéjjal. De óvatosan,hogy nem menjen mellé, mert csak megég. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 20-25 percig, amíg a cukor karamellizálódik az almán, és szép pirosas-barnára sül a tészta. Tálaláskor egy kevés porcukorral is meg lehet szórni. Egy bögre teához vagy tejhez, önálló desszertként is kiváló, pl. egy leves után.
Jó étvágyat hozzá!