Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült oldalas házi BBQ szósszal

2016. február 17. - Heni süt neked

Mit nekünk eső, nyálkás, szürkeség, ha egy isteni sült oldalassal zárhatjuk a napot. A másnap is szebb lesz, ez garantált! Nem kell hozzá más, mint egy darab szép oldalas, házi barbecue szósz, egy sütő és egy kis türelem, amíg omlóssá és ropogóssá sül. De ezt az időt is kihasználhatjuk egy kényeztető, lazító fürdővel, a gyerekekkel játszással vagy egy kis borozgatás melletti beszélgetéssel a kedvessel. Mire elkészül, addig már minden ízlelőbimbó elő lesz készítve a falatozásra, hiszen olyan illatok lebegik be a konyhát, ami csábító és étvágygerjesztő. Sütésre, vacsorára (vagy ebédre) fel! :)

 sult_oldalas_bbq_szoszban3.JPG

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek zsiradék

házi bbq szósz:

  • 3 dl ketchup
  • 1 dl borecet
  • 2 ek méz
  • 2 ek (barna) cukor
  • 1/2 ek fűszerpaprika (ha lehet füstös)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek Worcestershire szósz

Elkészítése:

Először készítsük el a szószt. Ezt már korábban is megcsinálhatjuk, mert annyi lesz belőle úgyis,hogy még máskor is fel tudjuk használni, a hűtőben hetekig, sőt tovább is eláll. Szóval, öntsük össze az összes hozzávalót egy lábosba, majd lassú tűzön, kevergetés mellett (le ne ragadjon), főzzük kb. egy órán át. Ekkora összefő, kissé besűrűsödik, és elnyeri végső aromáját.

Ezzel a szósszal kenjük be az oldalas (jól sózzuk be előtte), majd egy tepsibe téve (kevés zsiradékot tegyünk alá) tegyük mellék a keresztben félbevágott, pucolatlan fokhagymafejet. Tegyük be a 200 fokon előmelegített sütőbe, és hagyjuk így bent 15-20 percig.Ekkor vegyük vissza a hőmérsékletet 180 öntsünk alá 2-3 dl vizet és fedjük le alufóliával. Így süssük kb. 50 percig, amíg megpuhul. Majd vegyük le róla a fóliát, és süssük ropogósra az oldalast kb. 30 perc alatt ismét 200 fokon. A fokhagyma ennyi idő alatt átjárja a húst. Külön ínyencség, ha ennek a sült finomságnak a gerezdjeit kinyomkodjuk egy pirítósra! Foszlós kenyérrel, házi savanyúsággal egyszerűen mennyei! És ki gondol már az esős időre...

Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr518397166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petra033 2016.02.18. 10:47:00

Érdemes nem vízzel, hanem jó barna sörrel felönteni

eq2 2016.02.18. 11:13:02

30 éve termesztünk otthon fűszerpaprikát, felvilágosítania valaki mi az a füstös fűszerpaprika? Tudom én vagyok a paraszt....

we dont want arabs here..So what 2016.02.18. 22:27:25

@eq2: füstölt fűszerpaprika, mondjuk sétálj el egy értelmesebb áruházba és keresd ezt a márkát: La Chinata, made in spain.. Gusztusos kis fém dobozban füstölt édes csemege paprika.. Ha esetleg lenne kapacitásod és minőség amit termelsz akkor beszélhetünk közös gyártásról..
süti beállítások módosítása