Amikor olyan semmilyen idő van, akkor a legjobb egy "Rossz ido salátája". Ez mondjuk inkább téli étel, de igazából bármikor jöhet valami céklás.
Tehát: azonos mennyiségű céklát és krumplit megfőzünk héjában.
Amíg fő, egy kisebb fej hagymát apróra vágunk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozza köménymagot, és pár szem csemege uborkát (szintén felkockázva) és annak a fűszeres levét (kapor, mustármag) hozzá öntjük.
Majd mikor kihűlt a cékla és a rumli, felkockázzuk őket (igen, rajta hagytam a héját!) és összekeverjük a savanykás, ecetes, hagymás, uborkás cuccal. Olajat öntünk rá (abszolút megteszi a jó minőségű napraforgó olaj is!)
Hagyjuk összeérni az ízeket pár óráig! Pompás, zamatos, finoooom!!!