Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Vendégváró pogácsa

avagy egy meglepően könnyű és finom sós nassolnivaló

2014. november 14. - Heni süt neked

Az egyik kedvenc sós vendégváróm ez a pogácsa. Könnyű, laza, ízletes. És csúszik rá a sör. És a bor. Egy kellemes baráti/családi csevej mellé kitűnő. De tényleg. Bízz bennem...

Vendégváró sonkás, újhagymás pogácsa - a szokásos kelt tésztába belekeverjük a a kisebb kockára vágott sonkát és újhagymát, egy kis tejfölt adunk hozza, majd jól összedolgozzuk, dagasztunk rajta még egy kicsit. Hagyjuk pihenni ezután vagy 20 percet (lehetőleg meleg helyen). Nyújtás után az egészet lekenjük tojással (így sokkal egyszerűbben és tisztábban járhatunk el, mintha a már a kilyuggatott pogikat kenjük le), kiszaggatjuk és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük! Természetesen bármi mással is behelyettesíthető a sonka, de az újhagyma szerintem maradjon, mert finom! :) Lehet sajtot tenni bele, bacon-t, apró töpörtyű darabokat vagy egyszerűen zöldségeket, pl. répát. Magokkal is érdemes kipróbálni. Lenmaggal, napraforgómaggal, dióval, tört mandulával. Kísérletezzünk bátran, én azt mondom. Nem tudjuk elrontani... :)

sonkás pogi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr826864723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása