Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Házi falafel? Igen! Nem egy ördöngősség...

2014. november 23. - Heni süt neked

Falafel házilag, gyorsan, egyszerűen. Nem egy nagy kunszt, kezdőknek is ajánlom. És mennyivel jobb, mint az egyen falafel a legtöbb gyrososnál... A legfinomabb. Pita helyett könnyű, őszi salátával utolérhetetlen! Higgyétek el, főzni nem ördögtől való dolog. Nyugodtan kezdj bele, rá fogsz szokni :) És vigyázat! Függőséget okoz! :)

Felhívom a figyelmeteket, hogy a dobozos csicseriborsó ehhez nem jó, mert túl puha. Így vegyünk szárítottat, amit éjszakára beáztatunk. ezt nem lehet megúszni, de valljuk be, azért ez nem nagy macera. Másnap sóval, babérlevéllel, szemes borssal felteszünk főzni, nálam ez kb. 1-1,5 óra volt. Késes aprítóba tesszük a megfőtt csicserit, egy kisebb fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát, petrezselymet, koriander magot, egy kis szódabikarbónát, római köményt, édes köménymagot (opcionális), sót, borsot, egy fél citrom levét, egy kávéskanálnyi pirospaprikát, és egy kevés főzővizet. Az egészet összemixeljük. Én tettem bele egy evőkanálnyi kukoricakeményítőt is, de lehet sima liszttel is helyettesíteni. Majd kis gombócokat formázunk, kissé lelapítjuk és forró olajban kisütjük. Kész és finom!

házi falafel.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr676926435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása